Minggu, 27 Desember 2020

Soal Bahasa Inggris SMA RECOUNT BIOGRAPHY

Download di Aplikasi Lebih Mudah

Rapi dan Siap Cetak, Klik Disini untuk Download Aplikasi

Modul untuk Bimbel / Materi Belajar Sekolah TK SD SMP SMA lebih lengkap dan lebih mudah di Aplikasi Produk Aqila Klik Disini untuk Download


Daftar Link Soal-soal Bahasa Inggris SMA kelas 10 dan 11




 


  Social Function


To tell events for the purpose of informing or entertaining (Melaporkan peristiwa, kejadian atau kegiatan dengan tujuan memberitahukan atau menghibur.

  Generic Structure


ORIENTATION

Provides the setting and introduces the participants (yaitu memberikan informasi tentang apa, siapa, di mana dan kapan)

EVENTS

Tell what happened in what sequence (Laporan urutan kegiatan yang biasanya disampaikan secara berurutan)

REORIENTATION (optional)

Closure of events (Biasanya berisi komentar pribadi, kesimpulan atau penilaian tentang pengalaman jika ada

  Language Feature

Use of past tense

Focus on temporal sequences, e.g. When, after, finally, after, then, etc.

Noun and noun phrase, e.g. man, journey, town, etc.

Action verb, e.g. wanted, decided, ate, etc.

Adverb of phrase, e.g. Few days ago, at the end of the journey, etc.

Adverb, e.g. Cheerfully, quickly, loudly.


Example  : 

Wolfgang Amadeus Mozart was one of the world’s most famous composers. He lived during the late 1700s. Mozart wrote many kinds of music, including symphonies, concertos, sonatas, and operas.

Mozart was born in Salzburg, Austria, in 1756. His father started training him so early that by age six Mozart was performing for the kings and queens of Europe. The young child absorbed the music written at the time on his visits to these royal courts. By eight, Mozart was writing his own symphonies.

People loved Mozart’s lively, often humorous music. Even Austrian composer Joseph Haydn, the dominant figure in music then, was a fan. Mozart was famous, successful, and in great demand. His best-known works include the serenade Eine kleine Nachtmusik, the operas The Marriage of Figaro and The Magic Flute, many outstanding piano concertos, and the Requiem Mass in D Minor.

Mozart often wrote music for people who paid him, but he was happiest working for himself. An archbishop who employed Mozart had little interest in music and once dismissed him with a kick in the rear. Most famously, the Austrian emperor accused Mozart of writing music that was too difficult because it had “too many notes.”


(Taken from Microsoft ® Encarta ® 2007)




















LATIHAN SOAL 


The following is the text for question number 1 to 4


Rowan Atkinson is an English comedian, actor and writer, famous for his title roles in the British television comedies Black adder, the Thin Blue Line and Mr. Bean. He has been listed in the Observer as one of the 50 funniest actors in British comedy. Atkinson is mostly well known as Mr. Bean.

Rowan Atkinson is a quite thin man. He has fair complexion and black short hair. Some people considered Atkinson as “the man with the rubber face.” In fact, he has really funny face with unique smile. He is in medium height of European people .He has a pointed nose, big black eyes and thick eyebrows. His moustache and sideburns are usually well shaved. He usually wears a men’s suit with shirt, collar, trousers and a pair of shiny shoes.

Rowan Atkinson was born in Consett, County Durham on 6th January 1955.He has two elder brothers. Atkinson studied electrical engineering at Newcastle University and continued with an MSc at the Queen’s College, Oxford. Atkinson married Sunetra Sastry in 1990. The couple has two children, Lily and Benjamin, and lives in England in the Northamptonshire. With an estimated wealth of $100 million, Atkinson owns many expensive cars.


1. The text mainly describes….

A. Rowan Atkinson

B. Rowan Atkinson’s school

C. Rowan Atkinson’s movies

D. Comedy festivals in England

E. TV show in England


JAWABAN   : A


2. ”Rowan Atkinson is a quite thin man.” (Paragraph 2) 

The word ‘thin” has the same meaning as….

A. stocky

B. athletic

C. skinny

D. chubby

E. muscular


JAWABAN   : C


3. How can Atkinson become a comedian?

A. He usually wears a men’s suit with shirt.

B. He is loaded with talent at comedy.

C. He has a rubber face for comedy.

D. He is a quite thin man.

E. He has a pointed nose.


JAWABAN   : B


4. “The couple has two children, Lily and Benjamin, ….” (Paragraph 3)

       The underlined words refer to ….

A. Atkinson and family

B. Lily and Benjamin

C. Atkitson and his children 

D. Atkinson and Sunetra Sastry

E. Sunetra Sastry and her children


JAWABAN   : D


The following is the text for question number 5 to 7


Nelson Mandela was born in Qunu in the Transkei. His father was Hendry Mphakanyiswa Gadla, chief of Mvezo, a tiny village on the banks of the Mbashe River. At the age of seven, Rolihlahla Mandela became the first member of his family to attend school, where he was given the English name "Nelson" by a Methodist teacher. His father died when he was 10, and Nelson attended a Wesleyan mission school next door to the palace of the Regent. Following Xhosa custom he was initiated at age 16, and attended Clarkebury Boarding Institute, learning about Western culture. He completed his Junior Certificate in two years, instead of the usual three.

      At age 19, in 1934, Mandela moved to the Wesleyan College in Fort Beaufort, which most Thembu royalty attended, and took an interest in boxing and running. After matriculating, he began a B.A. at the Fort Hare University, where he met Oliver Tambo, who became a lifelong friend and colleague.

     At the end of his first year he became involved in a boycott of the Students' Representative Council against the university policies, and was asked to leave Fort Hare. He left to go to Johannesburg, where he completed his degree with the University of South Africa (UNISA) via correspondence, then began a Law degree at Wits University.


5. The text mainly tells about Nelson Mandela’s ….

A.   life

B.   success

C.   struggle

D.   influence

E.   movement


JAWABAN   : A


6. Paragraph one mostly explains about Nelson Mandela’s …

A. Childhood and teenage life.

B. Tertiary education.

C. Life supporters.

D. Difficult life.

E. Happy family


JAWABAN   : A


7. ‘He completed his Junior Certificate in two years, instead of the usual three.’

       The underlined word is synonymous with ….

A. familiar 

B. common

C. frequent

D. rarely

E. often


JAWABAN   : B


The following is the text for question number 8 to 12


Edison once worked for the railroad. Something happened that changed the course of his career. Edison saved the life of a station official's child, who had fallen onto the tracks of an oncoming train. For his bravery, the boy's father taught Edison how to use the telegraph. 

     From 1862 to 1868, Edison worked as a roving telegrapher in the Midwest, the South, Canada, and New England. During this time, he began developing a telegraphic repeating instrument that made it possible to transmit messages automatically.  

     Edison moved to New York City. Within a year, he was able to open a workshop in Newark, New Jersey. He produced the Edison Universal Stock Printer, the automatic telegraph, the quadruplex, as well as other printing telegraphs, while working out of Newark. 

       Thomas Alva Edison died in West Orange, New Jersey on October 18, 1931. At the time of this death, he was experimenting on rubber from goldenrod. After his death, Edison became a folk hero of legendary status. His inventions had truly and profoundly affected the shaping of modern society. 

                                                                                  (http://www.incwell.com/)


8. What is the text about?

A. Edison’s working experience.

B. Edison’s teenage years.

C. Edison’s difficult time.

D. Edison’s company.

E. Edison’s wife.


JAWABAN   : A


9. What does the first paragraph tell?

A. Edison’s life change.

B. The use of telegraph.

C. The oncoming train.

D. The tragic accident.

E. Edison’s success.


JAWABAN   : A


10. What made Edison become a folk hero of legendary status?

A. He moved to the biggest town in the States

B. His work influenced modern society.

C. He invented telegraph.

D. He worked very hard.

E. He saved a boy’s life.


JAWABAN   : B


11. As described in the first paragraph, how can we describe Edison’s personality ?

A. Curious and innovative.

B. Industrious and smart.

C. Arrogant and diligent.

D. Honest and helpful.

E. Brave and kind.


JAWABAN   : E


12. ‘ … as well as other printing telegraphs, while working out of Newark’ 

       (paragraph 3)

       The underlined phrase can be replaced by ….

A. however

B. although

C. despite

D. and

E. but


JAWABAN   : B


 The following is the text for question number 13 to 16


Albert Einstein was born in 1879 in Germany. He graduated from the University of Zurich in Switzerland in 1905. In 1905 he also did some of his famous work in physics. In 1919 he won the Noble Prize of Physics. Between 1919 and 1933 he lived in Germany and traveled a lot to talk to other scientists. Then, in 1933 he had to leave Germany because of Hitler and the Nazi Party. He moved to United States in 1933 and he lived in Princetown, New Jersey. He died in 18 April 1955.


13. What is the topic of the text?

A. The achievement of Albert Einstein.

B. The life of Albert Einstein.

C. Albert Einstein’s childhood.

D. Albert Einstein’s hometown.

E. Albert Einstein’s study.


JAWABAN   : B


14. When did Albert Einstein win the Noble Prize?

A. In 1905.

B. In 1919.

C. In 1933.

D. In 1955.

E. Between 1919 and 1933.


JAWABAN   : B


15. Which of the following statements is TRUE according to the text?

A. Albert Einstein was a Deutsch.

B. Albert Einstein won the Noble Prize for Chemistry.

C. Albert Einstein had done some famous work in physics before 1905.

D. Albert Einstein had spent the rest of his life in America for 21 years.

E. Albert Einstein died on age of 76 years old.


JAWABAN   : E


16. “In 1905 he also did some his famous work in physics.” What is the similar meaning of the underlined word?

A. Familiar.

B. Great.

C. Well known.

D. Very good.

E. Excellent.


JAWABAN   : C


The following is the text for question number 17 to 19


Born in East London, Beckham was raised in a family of Manchester United supporters, with both his parents traveling to Old Trafford from London to see the team's matches, often taking young David with them. Getting the taste of soccer, David started playing for the Ridgeway Rovers, a youth team coached by his father and Steve Kirby.

      Although taking part at several trials at the Manchester United youth facilities, he had some tries at his local club, Leyton Orient and Tottenham Hotspur, however he would come back to the Manchester United youth in 1991. 

      After playing there for 1 year and winning the FA Youth Cup with the team, David Beckham was given the chance to play for Manchester's first squad, in a League Cup game against Brighton and Hove Albion, which would be his first appearance as a professional soccer player.

      When he was just 19 years of age, Beckham was still not a first team regular for Manchester, so in the 1994/95 season he was loaned to Preston North End, where he would get some useful match experience before returning to United the next season.

The end of the 1994/95 season saw several key components of the Manchester United first squad leaving the team or retiring and Sir Alex Ferguson, the team's manager decided to base his strategy for the next season on youngsters instead of buying expensive replacements. This was a great chance for David Beckham and he took it with both hands as he would become a first team regular from now on.

      Constantly rising in form and playing better and better for Manchester helped David Beckham reach the England squad for the 1998 World Cup, however this would be one of the toughest moments in Beckham's career.


17. What does the text mainly tell?

A. Ridgeway Rovers

B. Preston North End

C. Manchester United

D. Beckham’s biography

E. Beckham’s childhood.

JAWABAN   : D

18. What paragraph tells  Beckham’s childhood?

A. 1

B. 2

C. 3

D. 4

E. 5


JAWABAN   : A


19. “… however this would be one of the toughest moments in Beckham's career.”         (Paragraph 5)

What does the underlined word mean?

A. Best

B. Nicest

C. Hardest

D. Most exciting

E. Most attractive


JAWABAN   : A


The following is the text for question number 20 to 22


LOS ANGELES: Johnny  Ramone, a guitarist and cofounder of the animal punk band”The Ramone”, died. He was 55.

  Ramone died in his sleep on Wednesday afternoon at his Los Angeles home surrounded by friends and family.

He battled against prostate cancer for five years, and was hospitalized in Juneat Cedars Sinai Medical Center.

Ramone, born John Cumming, was one of the original members of the Ramones, whose hit songs I  Wanna be sedated and Blitzkrieg Bop, among others, reached the Rock and Roll Hall of Fame in 2002. 

Johnny Ramone was Found The Ramones in 1974 with Joey Ramone, DeeDee Ramone and Tommy Ramone, the only surviving member of the original band.


The Jakarta Post, Friday, September 17, 2004.    


20. What does the text mainly tell us about … 

A. The battle against prostate cancer.

B. Punk legend Johny Ramone died.

C. The only surviving of the original band.

D. The Ramones consisted of four persons.

E. The original members of the Ramones.


JAWABAN   : B


21. Which of the following sentences isn`t correct according to the text?

A. Johny Ramone was 55 years when he passed away.

B. John Ramone died on Wednesday afternoon at his Los Angeles home.

C. Johny Ramone was hospitalized at Cedar Sinai Medical Center.

D. Johny Cumming was the name of Johny Ramone`s son.

E. Johny Ramone had been suffered from prostate cancer for five years.


JAWABAN   : D


22. What is the communicative purpose of the text?

A. to share with others an amusing incident.

B. to describe how something is accomplished through a sequence of steps.

C. to persuade the readers that something is the case.

D. to inform the readers about newsworthy event.

E. to present two points of view about an issue.


JAWABAN   : A


The following is the text for question number 23 to 29


Wolfgang Amadeus Mozart was one of the world’s most famous composers. He lived during the late 1700s. Mozart wrote many kinds of music, including symphonies, concertos, sonatas, and operas.

Mozart was born in Salzburg, Austria, in 1756. His father started training him so early that by age six Mozart was performing for the kings and queens of Europe. The young child absorbed the music written at the time on his visits to these royal courts. By eight, Mozart was writing his own symphonies.

People loved Mozart’s lively, often humorous music. Even Austrian composer Joseph Haydn, the dominant figure in music then, was a fan. Mozart was famous, successful, and in great demand. His best-known works include the serenade Eine kleine Nachtmusik, the operas The Marriage of Figaro and The Magic Flute, many outstanding piano concertos, and the Requiem Mass in D Minor.

Mozart often wrote music for people who paid him, but he was happiest working for himself. An archbishop who employed Mozart had little interest in music and once dismissed him with a kick in the rear. Most famously, the Austrian emperor accused Mozart of writing music that was too difficult because it had “too many notes.”

(Taken from Microsoft ® Encarta ® 2007)


23. When did Mozart start writing his own symphonies?

A. Before he was 6

B. By the age of 8

C. At the age of 6

D. After he was 8

E. At the age of 7 


JAWABAN   : B


24. What did people love about Mozart’s music?

A. It was energetic.

B. It was famous.

C. It was serious.

D. It was dominant.

E. It was plain.


JAWABAN   : A


25. What unpleasant experience did Mozart undergo?

A. He was accused of copying music lyrics.

B. He was sacked by his employer disrespectfully.

C. He didn’t get paid for the music he composed.

D. He had little interest in music.

E. He was kicked in his stomach.


JAWABAN   : B


26. Which of the kind of music did Mozart NOT write?

A. Sonata

B. Folks

C. Concertos

D. Operas 

E. Symphonies


JAWABAN   : B


27. The word ‘dominant’ in paragraph 3 is closest in meaning to ….

A. Influential

B. big

C. inferior

D. fanatic

E. efficient


JAWABAN   : A


28. What is NOT true about Mozart?

A. He was born in the eighteenth century.

B. He was first introduced to music by his father.

C. He employed an archbishop who had no interest in music.

D. He was admired by a dominant music figure.

E. He was happiest working for himself.


JAWABAN   : A


The following is the text for question number 29 to 33


Mark Twain a famous American writer, once wanted to borrow a certain book from a friend. However, the friend told him that he never permitted anyone to take his books from his house. If Mark twain wanted to use the book, he was perfectly welcome to do so. But he must use it in friend’s house. He couldn’t take it home with him.

A few months later, the same friend wanted to borrow Twain’s lawn mower in order to cut his own grass. This was just the opportunity that Mark Twain had been waiting for. Twain told his friend that he was perfectly welcome to use the lawn mower, but he could’t take it home with him. Twain said that he never permitted anyone to take his lawn mower from his home. If the friend wanted to use the lawn mower, he was to use it on Mark Twain’s own lawn.


29. What’s Mark Twain’s occupation?

A. poet

B. journalist

C. politician

D. writer

E. gardener


JAWABAN   : D


30. Did the Twain’s friend allow him to borrow his book?

A. Yes, obviously.

B. No, he didn’t.

C. Yes, but Twain must use it in friend’s house.

D. No, he was perfectly welcome to do so.

E. Yes, without any condition.


JAWABAN   : C


31. What does it mean with “This was just the opportunity that Mark Twain had been waiting for.”?

A. He wanted to make his friend borrow his tools.

B. He just waited for his friend to come to his house.

C. He wanted his friend to borrow his book.

D. He wanted to make revenge to his friend for the thing that his friend had already done.

E. He wanted to make opportunity.


JAWABAN   : D


32. What is the thing Twain’s friend wanted?

A. borrow the book

B. ask for help

C. borrow lawn mower

D. borrow some money

E. lend him book


JAWABAN   : C


33. Twain ….. friend had a book, permitted him to borrow  the book, but in the frien’s house.

A. whose

B. whom

C. who

D. in which

E. which


JAWABAN   : B


The following is the text for question number 34  to 36


Kaká was born in Brasília. From age 4 to 7, his family lived in Cuiabá, following his father, a civil engineer. At age 7, the family moved to the city of São Paulo, in the neighbourhood of Morumbi, near the Stadium of São Paulo FC. As FIFA says, "Kaka fails to fit the Brazilian stereotype of the kid from the favela who first played the game in the street with a ball made from rags. Coming from a comfortable and cultured family, Kaka kept up his studies for as long as they were compatible with his profession.".

His talent was soon recognized. A professor called the family and suggested enrolling him in a football school. At age 8, Kaká was playing with São Paulo FC, where he succeeded in all categories. At age 14, Kaká used to wake up two hours early, to keep up with his studies; Kaká managed to conclude the intermediary cycle (eleven years) in Brazil, before dedicating exclusively to football.

In 2006, only 24 years old, Kaká is one of the main Brazilian players in the World Cup.

Despite the abundance of good players, coach Carlos Alberto Parreira already said that Kaká will start as a principle. The groups formed by Kaká, Ronaldinho, Ronaldo and Adriano is being called "the Magic Square" by Brazilian media and fans.


34. What is the text about?

A. Kaká

B. Kaká’s father

C. Kaká’s family

D. Kaká’s football club

E. Brazilian football club

       JAWABAN   : A


35.  The following information about Kaká is not right.

A. Kaká is the son of a civil engineer.

B. Kaká is from a good cultured family.

C. Kaká played with a ball made of rags.

D. The family let Kaká enroll in a football school.

E. Kaká plays with Ronaldinho, Ronaldo and Adriano.


JAWABAN   : B



36. What is the main purpose of the text above?

A. To persuade the readers to love Kaká.

B. To entertain the readers with good information.

C. To share Kaká’s football experience to the readers

D. To inform the readers about Brazilian football club.

E. To explain the readers about a certain football player.


JAWABAN   : C


37. Where was Kaka born?

A. Brasilia

B. Tunisia

C. America

D. France

E. Bulgaria


JAWABAN   : A

 

38. How old was Kaka when the family moved to the city of São Paulo?

A. 5 years old

B. 6 years old

C. 7 years old

D. 8 years old

E. 9 years old


JAWABAN   : C


The following is the text for question number 39 to 40


Before telescope was invented, astronomy consisted largely of measuring and predicting the positions of stars and planets observed by naked eyes.

In 1609 a revolution began when Galileo Galilei used a telescope to reveal a mountain on the moon, Jupiter’s moon and countless stars in the Milky Way. Despite these amazing discoveries, however, for the next 250 years astronomy was predominantly devoted to measuring positions and cataloging.

Almost 150 years ago, the first identification of a chemical element in the sun was made using spectrograph, which separates sunlight into its component colors.

This marked the start of our ability to deduce the composition of the stars. The science of astrophysics was born.


39. When was the first identification of a chemical element in the sun made using spectrograph?

A. In 1609

B. almost 250 years ago

C. In 150

D. almost 150 years ago

E. 150 years ago


JAWABAN   : D


40. “…..Galileo Galilei used a telescope to reveal a mountain on the moon”. (par 2). What is the closest meaning of the underlined word?

A. expose

B. empower

C. reduce

D. appeal

E. release


JAWABAN   : A


The following is the text for question number 1 to 


Picasso was one of the most outstanding and important artist of the 1900’s. He is best known of his paintings. Almost every style in modern art is represented in Picasso’s works.

Picasso was born in 1881 in Malaga, Spain as the son of an art teacher. He studied painting with his father and also in Madrid. 

From about 1895 to 1901 he painted realistic works in a traditional style. Then, he entered what was called the blue period. During this time he only used shades of blue in his paintings to show poverty he saw in Barcelona.

After 1907, he entered into the style of cubism. Among his well-known cubist painting are “The three Musicians” and “The man with a guitar” which depict the destruction of a Spanish town.

Picasso died in France in 1973.   


41. When and where was he born?

A. France, 1973

B. Malaga, Spain 1881

C. Barcelona, 1907

D. Madrid. 1881

E. Malaga, Spain 1901


JAWABAN   : B


42. Why did he become famous?

A. He studied painting with his father in Madrid.

B. He was one of the most outstanding and important artists of the 1900’s.

C. He painted realistic works in a traditional style.

D. He entered into the style of cubism.

E. He entered what was called the blue period.


JAWABAN   : B


The following is the text for question number 43 to 47


George Washington is one of the most famous citizens of the United States. He is remembered as the “Father of His Country”. For nearly twenty years, he guided his nation.

Washington was born in Westmoreland County, Virginia, on February 22, 1732. It is difficult to know much about Washington’s early education. He only had seven or eight years of school in his whole life. In 1749 he became a surveyor, a person who measures land areas as a profession. He served in the army during the American Revolution. In fact, he was a lieutenant general, the highest rank in the army at that time. In 1759, he married Martha Dandridge Custis. They had several children.

Washington was elected president of the United States in 1787. He was reelected to a second term in 1792. Many people wanted him to continue as president after his second term, but Washington refused.

During Washington‘s presidency, many important things happened. The first national census was completed. The total number of US citizens was then 3,929,214.In addition, the Bill of Right became law on December 15, 1791. These ten laws make sure that Americans will have basic freedoms, such as freedom of speech and freedom of religion.

Washington helped to shape the beginning of the United States in three important ways. First he commanded the Continental Army that won independence from Great Britain in the Revolutionary War. Second, he served as president of the convention that wrote the United States Constitution. Third, he was the first man elected president of the United States.

No other American has been honored more than Washington. The nation’s capital, Washington D.C. was named for him. The state of Washington is the only state that was named for a president. Many countries, towns, streets bridges, lakes, parks, and schools have his name today. Washington’s portrait appears on postage stamps, on the one-dollar bill, and on the quarter. His birthday is also a federal holiday.

The people of his day loved Washington very much. His army officers wanted to make him king, but he did not let them. From the time of Revolutionary War, his birthday has been celebrated throughout the country. Today we continue to remember this famous United States citizen.


43. Washington helped his country for about . . . .

A. ten years

B. twenty years

C. three years

D. five years

E. seven or eight years


JAWABAN   : B


44. The first national census was completed . . . .

A. in 1791

B. in 1787

C. in 1792

D. when Washington was president

E. when he was reelected


JAWABAN   : D


45. Which of these statements is true?

A. Washington was president for three terms.

B. Washington’s Birthday is a holiday.

C. Washington attended many universities.

D. Washington’s picture is on all U.S. money.

E. Washington was once made a king.


JAWABAN   : B


46. “He is the most respected person that America has ever had.”

This idea can be found in paragraph . . . .

A. 2

B. 3

C. 4

D. 5

E. 6


JAWABAN   : E

 

47. “The capital city of the USA is named after its president”

The underlined words means . . . .

A. given the name after

B. given the name as

C. given the name for

D. called for

E. equal to


JAWABAN   : C


The following is the text for question number 48 to 51


         Abraham Lincoln was born in Hardin (now Larue) County, Ky., on Feb. 12, 1809. His family moved to Indiana and then to Illinois, and Lincoln gained what education he could along the way. While reading law, he worked in a store, managed a mill, surveyed, and split rails. In 1834, he went to the Illinois legislature as a Whig and became the party's floor leader. For the next 20 years he practiced law in Springfield, except for a single term (1847–49) in Congress, where he denounced the Mexican War. In 1855, he was a candidate for senator and the next year he joined the new Republican Party.

        A leading but unsuccessful candidate for the vice-presidential nomination with Frémont, Lincoln gained national attention in 1858 when, as Republican candidate for senator from Illinois, he engaged in a series of debates with Stephen A. Douglas, the Democratic candidate. He lost the election, but continued to prepare the way for the 1860 Republican convention and was rewarded with the presidential nomination on the third ballot. He won the election over three opponents.


48. The text tells about Lincoln’s ….

A. childhood.

B. Republican Party

C. part of his life.

D. role in Mexican War

E. unhappy moment.

 

JAWABAN   : C


49. “A leading but unsuccessful candidate for the vice-presidential nomination with Frémont, Lincoln gained national attention in 1858…” (Paragraph 2)

      What does the underlined word mean?

A. Received

B. started

C. produced

D. noted

E. showed


JAWABAN  : A


50. Which of the following is NOT true about Lincoln?

A. He was a politician.

B. He used to live in different places.

C. He agreed to the Mexican War.

D. He worked in different professions.

E. He came from the Republic Party.


JAWABAN   : C


51. As illustrated in the second paragraph, we can conclude that Lincoln was …

A. rich

B. persistent

C. humble

D. adventerous

E. generous 


JAWABAN   : B


The following is the text for question number 52 to 55


          Galileo Galilei was born in 1564 in the city of Pisa, Italy. About twenty years later he attended the university of  Pisa. At first, he wanted to become a doctor, but while he was there he became interested in science and decided to become a scientist. In 1592, a year after his fathers’s death, the university of Padua invited him to be a professor of mathematics. He stayed there for 19 years, where he became interested in the stars. He made an instrument which made far away things look larger and easier to examine. This was called the telescope. It could make things look thirty-two times as big as they looked to the eye. Galileo could see many stars through his telescope and he began to study the stars and other things in the sky.

          He studied the moon first and discovered that it was a sphere just like our own earth with mountains and valleys. When he studied the stars, he discovered that the “stars” which moved were not really stars, but worlds like the earth. He proved that Copernicus was right, the earth and the planets indeed moved around the sun. Galileo also discovered that one big planet Jupiter, had four moons, but he made a mistake by naming them planets.

          Galileo discovered many other things too. It is because of  Galileo that we now have clocks and watches. He also wrote many important books which opened the way to the discovery of new things. Unfortunately, in 1637 he lost his eye-sight. However he continued to work until he passed away on January 8, 1642.

52. Which sentence is right according to the text?

A. Galileo was born as a blind child.

B. According to Copernicus, the earth was the center of the universe.

C. Galileo died when he was 78 years old.

D. Copernicus invented the telescope.

E. Jupiter has four planets.


       JAWABAN   : C


53. The word discovered (Par.2) has the same meaning as … . 

A. Attended

B. observed

C. indeed

D. found out

E. called


       JAWABAN   : D


54. When did Galileo’s father passed away ?

A. In 1564

B. In 1593

C. In 1591

D. In 1642

E. In 1592


       JAWABAN   : C


55. How old was Galileo when he became blind ?

A. 37 years old

B. 73 years old

C. 42 years old

D. 78 years old

E. 64 years old


       JAWABAN   : B


The following is the text for question number 56 to 


Wilhelm Conrad Rontgen  (1845 – 1923)


In 1895 the German physicist W.C. Rontgen discovered X-rays by accident. He was repeating experiment by other physicists in which electricity at high voltage was discharged through air or gases in a vacuum glass tube. He wanted to detect the cathode rays issuing from the glass tube. To make sure that no light would escape, he covered the tube with a black cardboard. He darkened the room and started his experiment. To his amazement, he found a light in the dark room more than a yard from the vacuum tube.


56. What did Rontgen do to guarantee that there was no light going out from the tube ?

A. He detected it with cathode ray.

B. He closed the tube.

C. He made the room dark.

D. He discharged a high voltage electricity

E. He covered the tube with a black cardboard


JAWABAN   : E


57. To his amazement, he found a light in the dark room …

The underlined word has identical meaning as ..... 

A. fear

B. surprise

C. cheer

D. horror

E. ashame


JAWABAN   : B


58. Rontgen made his discovery when he was … years old.

A. 45

B. 50

C. 53

D. 65

E. 70


JAWABAN   : B


59. Which of the following statements is not true  according to the above text ? 

A. Rontgen discovered X-Ray by accident.

B. Rontgen passed away at the age of 78.

C. Rontgen was an expert in physical education

D. Rontgen carried out an experiment which had been conducted by other scientists before.

E. Rongent was Germany.


JAWABAN   : D


The following is the text for question number 60 to 61


Before telescope was invented, astronomy consisted largely of measuring and predicting the positions of stars and planets observed by naked eyes.

In 1609 a revolution began when Galileo Galilei used a telescope to reveal a mountain on the moon, Jupiter’s moon and countless stars in the Milky Way. Despite these amazing discoveries, however, for the next 250 years astronomy was predominantly devoted to measuring positions and cataloging.

Almost 150 years ago, the first identification of a chemical element in the sun was made using spectrograph, which separates sunlight into its component colors.

This marked the start of our ability to deduce the composition of the stars. The science of astrophysics was born.


60. When was the first identification of a chemical element in the sun made using spectrograph?

A. In 150

B. In 1609

C. 150 years ago

D. almost 250 years ago

E. almost 150 years ago


       JAWABAN   : E


61. “…..Galileo Galilei used a telescope to reveal a mountain on the moon”. (par 2). What is the closest meaning of the underlined word?

A. expose

B. empower

C. reduce

D. appeal

E. release


JAWABAN : A



Download di Aplikasi Lebih Mudah

Rapi dan Siap Cetak, Klik Disini untuk Download Aplikasi

Modul untuk Bimbel / Materi Belajar Sekolah TK SD SMP SMA lebih lengkap dan lebih mudah di Aplikasi Produk Aqila Klik Disini untuk Download

 

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Produk Aqila

Produk Aqila

Kami memiliki beberapa Produk antara Lain :
1. Modul Bimbel Rp 700 ribu
2. Software Administrasi Bimbel Rp 300 ribu
3. Aplikasi Portal Info Administrasi Bimbel Rp 1 juta
4. Aplikasi Konten Belajar Rp 1,5 juta
5. Analisa Bakat OnLine Rp 100 rb/orang
6. Kemitraan Analisa Bakat dengan Sidik Jari
7. Aplikasi Toko Online Rp 4 juta
8. Aplikasi Laundry Online Rp 900 ribu

Contoh Modul dan Contoh Terapan Aplikasi Konten Belajar download di
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.bimbel.aqilamagelang

Contoh Software Administrasi Bimbel
Ketik contohadmin.aqilacourse.net
dengan Google Chrome di Laptop
username/Nomor HP 1
Password 1

Contoh Aplikasi Portal Info Bimbel
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.aqila.contohgobimbel

Info Lengkap Tentang Analisa Bakat
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.aqila.sjblangsung

Contoh Aplikasi Toko Online
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.aqila.eshopsample
Buka menu, pilih Login untuk mencoba menambah produk dan mencoba fungsi-fungsinya
Isi Nomor HP 0123456789 Password 1234

Contoh Aplikasi Laundry
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.aqiladroid.loundryonline

info lengkap di
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.aqila.aqiladroid

Hubungi Kami https://api.whatsapp.com/send?phone=6281391005464

 

 

Kemitraan Bimbingan Belajar


Kemitraan Bimbel

Bimbel Aqila Course membuka Kemitraan yang mendukung Modul Bimbel, Software Admin dan Aplikasi Android.

  • Modul dan SOP Bimbel
  • Dikirim dalam bentuk Flashdisk karena dari pengalaman 80% mitra mengalami masalah saat download
  • SOP meliputi file blangko-blangko, banner dan brosur.
  • Calistung
  • Modul SD KTSP Kelas 1 s.d. 6 Mapel MAT, IPA, IPS, PKn
  • Modul SD K13 Lengkap Kelas 1 s.d. 6
  • Skill count 12 jilid
  • English SKill 8 jilid
  • Paket UASBN SD
  • Modul SMP KTSP Kelas 7, 8, 9 Mapel MAT, IPA, ING
  • Modul SMP K13 kelas 7, 8, 9 Mapel MAT, IPA, ING
  • Paket UN SMP Mapel MAT, IPA, ING, IND
  • SMA KTSP Mapel Mat IPA, Fis, Kim, Ing, Eko
  • SMA K13 Mapel Mat Wajib, Fisika dan Kimia
  • SBMPTN Skolastik, Saintek dan Soshum

 

Software Administrasi Bimbel

  • Software web Based artinya dibuka dengan Google Chrome dan butuh Internet.
  • Admin buka di Laptop, Siswa dan Tutor buka di Aplikasi Android - data tersingkronisasi.
  • Fungsi utama menyimpan data siswa, data tutor, Jadwal, Pembayaran, Keuangan, Penggajian, Nilai dan Absensi.

 

Aplikasi Android memakai Nama Bimbel Anda sendiri
Aplikasi ini dapat sebagai media Promo bimbel dan dapat digunakan sebagai Pendaftaran Online.
Konsepnya Admin membuka dengan Laptop, Siswa dan Tutor buka di HP dengan Aplikasi Android.
Siswa dan Tutor dapat mengakses Kehadiran, Pembayaran, Jadwal dan Materi Belajar Bimbel.
Anda bisa memesan Aplikasi ini apabila telah memiliki Logo, Nama Bimbel dan Alamat Bimbel yang fix.

Pengalaman Kami
Beberapa Video Pengalaman Kami dalam mendirikan Bimbel dapat dilihat di PlayList berikut :
https://www.youtube.com/playlist?list=PLNYE6uj1u6t_RvyZ-P1lXygYqMFqRnsJn

Harga Produk Kemitraan Bimbel

  • Modul Rp 700 ribu
  • Software admin Rp 300 ribu
  • Aplikasi Android Nama Bimbel sendiri Rp 1 juta

 

Tips
Untuk Anda yang baru memulai bisa mengambil Modul dan software nya saja
700 rb + 300 rb = Rp 1 juta.

Biaya berjalan
hanya berlaku bagi Anda yang membeli software admin yaitu Rp 100 ribu per tahun dimulai tahun kedua.
Update Modul Rp 2.500 / file (optional)

Hubungi Kami https://api.whatsapp.com/send?phone=6281391005464

Aplikasi Ruang Guru KW10


Aplikasi Konten Belajar

Harga 1,5 juta
Lama Pembuatan 15 s.d. 30 hari

Tujuan Aplikasi

  • Promosi Bimbel
  • Landing Page Bimbel dengan Tombol WhatsApp di Pojok Kanan Bawah.
  • Share Konten Belajar (Telah terisi) bisa dihapus dan ditambah.
  • Share Kegiatan Bimbel seperti Wall Facebook.
  • Hemat Kertas untuk Modul, Soal TryOut dan Soal Lomba.

 

Mode Lanjutan
Aplikasi bisa digunakan sebagai media jual konten belajar (Hanya yang berlangganan yang bisa akses).

Biaya berjalan
Rp 10 per aplikasi dibuka

Contoh Aplikasi Terapan
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.bimbel.aqilamagelang

Contoh Aplikasi untuk Simulasi Input Soal dll
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.aqila.belajarmandiri
Login jadi Admin dengan HP 0123456789 Password 1234

Video Keterangan
https://youtube.com/playlist?list=PLNYE6uj1u6t8ygV5DHw5bM2E1WciJ0Ew0

NB :
Harga akan naik sesuai dengan Banyaknya Konten yang telah terisi.
Naik Sekitar Rp 10 ribu per penambahan 1 Paket TryOut.

Hubungi Kami https://api.whatsapp.com/send?phone=6281391005464

Bimbel Aqila Magelang


Bimbel Aqila Magelang

Offline di Magelang
Online di Indonesia

Tanjunganom Banjarnegoro Mertoyudan Magelang
WhatsApp https://wa.me/6285640451319

Daftar Video dan Modul Belajar Lainnya bisa di download di Aplikasi
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.bimbel.aqilamagelang

Daftar Harga Les di Bimbel Aqila Magelang

Bimbel SD 8 Sesi

  • Privat di Bimbel - Rp 240K
  • Privat di Rumah - Rp 280K
  • Private Online - Rp 280K
  • Kelompok di Bimbel - Rp 100K

 

Bimbel SMP 8 sesi

  • Privat di Bimbel - Rp 280K
  • Privat di Rumah - Rp 320K
  • Privat Online - Rp 280K
  • Kelompok di Bimbel - Rp 115K

 

Bimbel SMA 8 Sesi

  • Privat di Bimbel - Rp 400K
  • Privat di Rumah - Rp 400K
  • Privat Online - Rp 400K

 

SBMPTN - UTBK - Saintek - 17 Sesi
Privat di Bimbel / Online - Rp 1.360K

SBMPTN - UTBK - Soshum - 12 Sesi
Privat di Bimbel / Online - Rp 1.200K

Privat Mengaji

  • di Bimbel Rp 20K/45 menit
  • di Rumah Rp 35K/45 menit

Pendaftaran - Rp 50K

 

Analisa Bakat Online


Analisa Bakat dengan Sidik Jari Online

Info Lengkap silahkan download di Aplikasi
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.aqila.sjblangsung

Syarat Utama
memiliki Scanner Dokument
(Scanner di Printer Fotocopy sudah cukup)

Harga Rp 100K/analisa
(Biaya di Transfer setelah Hasil Analisa dikirimkan)

Kirimkan :
Hasil Scan Telapak Tangan, dan 10 Ujung jari

Mohon Lihat Video Berikut untuk Cara Pengambilan Data
https://youtu.be/SywA5qmznE0

Video Selengkapnya di PlayList Berikut
https://youtube.com/playlist?list=PLNYE6uj1u6t8FWriHO0kCNnIvNHdshHVo

Manfaat Analisa :

  • Mengetahui IQ dan EQ Bawaan untuk menyesuaikan kecepatan belajar.
  • Mengetahui Keseimbangan Otak Kiri dan Kanan dimana hal ini akan mempengaruhi Gaya Kerja, Cara Berfikir, Tingkah laku dan Posisi Kerja.
  • Mengetahui Bakat Alami, Kecerdasan Majemuk, Sifat Bawaan untuk selanjutnya bisa dikembangkan dan Mengantisipasi Kelemahan.
  • Memperkirakan Jurusan Pendidikan yang cocok.
  • Memperkirakan Posisi Kerja yang lebih relevan.
  • Memperkirakan Pekerjaan yang dengan Kemungkinan Sukses lebih banyak.
  • Mengetahui Kemampuan yang Paling menonjol yang ada pada diri Anda.

 

Hasil Analisa
Hasil Analisa Dalam bentuk PDF 13 Halaman dikirim langsung melalui WhatsApp.

Contoh Hasil Analisa
Kuantitatif
https://drive.google.com/file/d/1_Gj4QoedOtds84olAmvy0nZTbcbKEe71/view?usp=sharing

Kualitatif (jika Gagal Kuantitatif)
https://drive.google.com/file/d/1CJQiHUzeuMVOoAzTnSUMcQeMLOLSMEtR/view?usp=sharing

Info Lebih Lanjut
Website http://fitalis.net
Android App https://play.google.com/store/apps/details?id=com.aqila.sjblangsung
WhatsApp
https://api.whatsapp.com/send?phone=6281391005464&text=Saya%20Ingin%20Analisa%20Sidik%20Jari%20Bakat%20Online,%20Nama%20Saya,%20Umur%20Saya
Videp PlayList
https://youtube.com/playlist?list=PLNYE6uj1u6t8FWriHO0kCNnIvNHdshHVo

Kemitraan Analisa Bakat dengan Sidik Jari


Kemitraan Analisa Bakat

Info Lengkap Tentang Analisa Bakat
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.aqila.sjblangsung

Syarat
Memiliki Scanner, Printer dan Komputer
(Scanner bisa menggunakan Scanner di Printer fotocopy)
Mau Belajar dan Mampu Menerangkan Hasil Analisa

Silahkan Pelajari terlebih dahulu penjelasan Hasil Analisa di
https://youtube.com/playlist?list=PLNYE6uj1u6t8FWriHO0kCNnIvNHdshHVo

Manfaat

  • Dapat membuka Outlet Analisa Bakat dengan Sidik Jari
  • Lokasi Anda terdaftar di Aplikasi Analisa Bakat Online
  • Mendapatkan Harga Reseller (Hubungi Kami untuk Detilnya)

 

Biaya Pendaftaran Kemitraan
Rp 500 ribu
Sudah termasuk 5 Analisa untuk Simulasi Pengiriman Data dan Percobaan Penjelasan Hasil

Alur Kerja

  • Pelanggan di-scan 10 jari dan Telapak Tangan
  • Kirimkan Hasil Scan melalui WA atau email aqilabakat@gmail.com
  • Setelah jadi Hasil Analisa dikirimkan ke Anda,
  • silahkan cetak dan berikan ke Pelanggan
  • Jika diperlukan tambahkan sedikit Penjelasan.

 

Untuk lebih mudah memahaminya
Kirimkan Data Anda saat Simulasi Pengiriman Data.

Hubungi Kami https://api.whatsapp.com/send?phone=6281391005464

 

Aplikasi Toko Online


Aplikasi Toko Online dengan Nama Usaha Anda Sendiri

Jasa Pembuatan Aplikasi Android untuk Usaha Penjualan (Toko) dimana Aplikasi Tersebut dibuat dengan Nama Usaha Anda Sendiri dan tentu saja muncul di pencarian PlayStore.
Hal ini akan memberikan Warna Baru untuk Usaha Anda dan tentu saja akan menambah kepercayaan Pelanggan.

Fungsi secara Umum

  • Katalog Produk yang menampilkan seluruh Produk/Dagangan Anda.
  • Lebih mudah untuk di-share dengan hanya satu Link aja, dan seluruh Produk sudah include di dalamnya.
  • Broadcast ke seluruh pengguna dalam bentuk notifikasi dimana Pelanggan tidak merasa terganggu namun informasi tersampaikan.
  • Catatan Transaksi lengkap dengan status pembayaran dan status pengiriman sehingga lebih mudah memantau Kondisi Penjualan.
  • Penjelasan Produk bisa lebih detil dilengkapi dengan Foto, Video dan Teks auto Link.
  • Cetak Nota Pembelian dan Nota antar Barang.
  • Chat ke Administrasi dari Pelanggan sebagai Pusat Informasi.
  • Tombol WhatsApp yang langsung mengarah ke WhatsApp Anda.
  • Profil Usaha lengkap dengan Link Medsos yang terkait.


Apa yang berbeda ?

  • Memakai Nama Usaha Sendiri sehingga Anda tidak perlu ragu dalam memarketingkan Aplikasi tersebut.
  • Multi admin, Aplikasi dapat dibuka oleh banyak Administrator sehingga memberikan peluang membagi pekerjaan.
  • Fungsi berita dapat digunakan sebagai Informasi Produk baru, Aktifitas atau Promo Toko Anda.
  • Notifikasi akan langsung dikirim secara otomatis ke Seluruh Pelanggan ketika Anda menginput Berita,
  • Pengumuman dan Produk Baru. Hal baru seperti ini selalu disukai Masyarakat.
  • Ukuran Aplikasi relatif kecil hanya 10 mb, jadi Calon pelanggan tidak ragu untuk meng-install.
  • Fungsi Hadiah untuk Meningkatkan Jumlah Install.
  • Kategori Produk untuk memudahkan pencarian oleh Pelanggan.
  • Foto Slider depan sebagai Media Promosi Utama.


Kelemahan

  • Katalog Produk akan efektif apabila kurang dari 500 item, sebenarnya bisa lebih dari 10 ribu namun produk akan sulit ditemukan karena fungsi pencarian hanya untuk 3 kata kunci.
  • Pada Tahap awal relatif sulit untuk membuat calon pelanggan meng-install Aplikasi. Hal ini bisa dirangsang dengan Hadiah atau dengan memberikan diskon lebih ketika membeli melalui Aplikasi.


Silahkan coba Aplikasi Sample-nya
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.aqila.eshopsample

Buka menu, pilih Login untuk mencoba menambah produk dan mencoba fungsi-fungsinya
Isi Nomor HP 0123456789 Password 1234

Biaya Pembuatan
Harga Rp 4 juta
sudah termasuk Upload di PlayStore
Mohon Persiapkan Logo, Nama Usaha, HP Pemilik, HP pusat Informasi.

Biaya Berjalan
Aplikasi ini Online artinya bisa berjalan karena ada dukungan Server. Untuk itu ada biaya Rp 10 per Aplikasi dibuka.

Custom Fungsi Tambahan
Ada Biaya Tambahan apabila Anda menghendaki Penambahan Fungsi (Menu) sebesar Rp 3 jt per Fungsi.

Update ke Versi Terbaru
Kedepedannya Aplikasi akan mengalami Penambahan Fungsi dan perbaikan-perbaikan UI.
Untuk mendapatkan ke Versi Terbaru, ada Biaya Update sebesar Rp 300 rb karena Perubahan data dan Script membutuhkan waktu cukup lama.

Pemesanan WhatApps ke https://api.whatsapp.com/send?phone=6281391005464

Aplikasi Laundry Online


Aplikasi Laundry
dengan Nama Laundry Anda Sendiri

Biaya Pembuatan 900 ribu sudah termasuk upload di PlayStore
Lama Pembuatan sekitar 15 s.d. 30 harian.

Jasa Laundry masih akan berkembang layaknya Jasa Ekspedisi (Pengiriman).
Semakin lama orang akan semakin disibukkan dengan Pekerjaan sehingga malas mencuci baju.
Rumah semakin minimalis dan ruang cuci semakin sempit.
Tidak membuat Kondisi rumah berantakan.

Konsep Aplikasi

  • Branding di PlayStore Android dengan Nama Laundry Anda Sendiri.
  • Pelanggan hanya Sekali Klik untuk Penjemputan Cucian.
  • Tracking Kondisi Cucian di Aplikasi.
  • Tombol WhatsApp untuk menghubungi Custumer Service.
  • Biaya Antar Jemput Otomatis / Custom.

 

Contoh Aplikasi
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.aqiladroid.loundryonline

Silahkan Isi data sebagai Pemilik Laundry
Aplikasi tersebut masih contoh sehingga digunakan oleh Banyak Pemilik Laundry, Nantinya setelah Pembelian Hanya personal untuk Laundry Anda Sendiri.

Biaya Bejalan
Rp 10 per Aplikasi dibuka (Sekitar Rp 100 per Paket Cucian)

Syarat
Telah memiliki Logo (JPG/PNG) dan Nama Laundry

Hubungi Kami https://api.whatsapp.com/send?phone=6281391005464

Mendeteksi Masalah lebih dini dengan Analisa Bakat

Mendeteksi Masalah lebih dini dengan Analisa Bakat 1. Mendeteksi Masalah lebih dini Beberapa hal yang bisa dideteksi antara lain Tidak dit...

Arsip Blog