Minggu, 27 Desember 2020

Latihan Soal Inggris SMA Kelas XI K13 Bagian 3

Download di Aplikasi Lebih Mudah

Rapi dan Siap Cetak, Klik Disini untuk Download Aplikasi

Modul untuk Bimbel / Materi Belajar Sekolah TK SD SMP SMA lebih lengkap dan lebih mudah di Aplikasi Produk Aqila Klik Disini untuk Download


Daftar Link Soal-soal Bahasa Inggris SMA kelas 10 dan 11




 


LATIHAN SOAL TERPADU 3


The following text is for question number 1 to 3


Singapore has a variety of sports facilities which include indoor and outdoor stadiums, tracks, multipurpose playing fields, sports halls and courts, swimming complexes, sailing lagoons, as well as outdoor exercise apparatus in public parks. These facilities cater to a great variety of sports that people enjoy.

One traditional sporting game still played is 'sepak raga'. This refers to a ball made of woven rattan. The ball is tossed to players of the opposing team using any parts of the body, especially the feet and head but never the hands, and it must not be allowed to touch the ground.


Until recently, no proper roles existed for the game. It is now popularly known by its Thai name `Sepak takraw'. It now has its own set of formal rules and a more durable plastic ball is used.


1. What is one traditional sporting game in Singapore according to the text above? 

A. basketball

B. volleyball  

C. sepak raga

D. football

E. swimming


JAWABAN   : C


2. Singapore has a variety of sports facilities ... (Paragraph 1, line 1). The word printed in bold has the same meaning with ....

A. different things 

B. various 

C. same things

D. similar with 

E. traditional

JAWABAN   : B


3. The second paragraph of the text above describe about ....

A. Singapore city

B. Tourism areas in Singapore

C. A variety of sports facilities 

D. Sepak raga

E. People in Singapore

JAWABAN   : D


The following text is for question number 4 to 6


The Best Remedy


Cheating was one of the bad habits that I couldn't get rid of. One day, during a test, I finished faster than my best friend who sat. next to me. Amazingly, I didn't cheat on that exam because l had realy studied the night before and I could answer all of the questions quite easily. Seeing that I had finished, my friend signaled nre asking me to cheat for her! She indicated she didn't have the nerve to do it herself. I told her to look out of the teacher while I took a, peek at my note book while I was doing drat. Suddenly, out of nowhere someone pinched my ear and I heard the whole class laughed at me. Yep, the teacher was standing behind us and had watched the whole scene. Needless to say, I never cheated again.

(CMS English Teen Magazine Vol.4 No. 26)


4. What is the writer's bad habit according to the text above?

A. cheating

B. robbing 

C. killing

D. playing 

E. buying


JAWABAN   : A


5. She indicated she didn't have the nerve to do it herself (line 7-8).

What does the word printed in bold mean? 

A. to notice

B. to give attention

C. to show a value or change

D. to know more detail 

E. courage


JAWABAN   : A


6. How does the writer make the scene funny?

A. by arranging events in the order they happened

B. by giving a twist in the end of the story

C. by presenting a personal comment in the end of the story

D. by providing clue at the beginning

E. by presenting some funny words


JAWABAN   : B


7. Reta : May I borrow your book ?

Desi : I'm sorry, it ... by my mother now. 

A. read

B. is reading  

C. is being read

D. will read

E. is read


JAWABAN   : C


8. Rina : I think the deforestation will cause even greater disaster.

Nina : . . . . Therefore the illegal logging should be stopped. The government has to be serious to deal with this problem.

A. I'm absolutely agree with you. 

B. I don't think so.

C. Not at all.

D. I doubt it.

E. I am sorry to hear that.


JAWABAN   : A


9. Audi : I think the government should give more attention to small scale industries.

Bobi : I think so because this group offers more job opportunities.

The italicized sentence means Bobi .... 

A. likes it

B. denies it

C. objects it

D. dislike it

E. agrees it


JAWABAN   : E


The following text is for question number 10 to 13


Roses are very popular flowers. The most common roses are red and white roses. In some places, there are purple and black roses. A rose has thorn on its stem. Jasmine is also popular flower. It is much smaller and has only a white color. Jasmine is used for materials and ornaments for various needs and occasion. Dahlia is much bigger than a rose. It has more petals and looks more solid. It usually has a dark red color. Sunflowers are the biggest of all. The petals are longer and more pointed. They also have longer stems and they are mostly yellow in colour. Another popular name for the sunflower is chrysanthemum.


10. The text above is mainly talks about _______  

A. roses                                                   

B. jasmine                                               

C. colour                                                                                                   

D. flowers

E. sunflowers


JAWABAN   : D


11. The text describe many colours for _______

A. roses                                                   

B. jasmine                                               

C. ornaments                                                                                                   

D. flowers

E. sunflowers


JAWABAN   : A


12. What is the smallest size of all flowers according to the text?

A. roses                                                  

B. jasmine                                               

C. dahlias                                                                                                   

D. flowers

E. sunflowers


JAWABAN   : B


13. What is the type of the above text ? 

A. narrative                                             

B. descriptive                                           

C. report                                                                                                   

D. recount

E. anecdote


JAWABAN   : C


The following text is for question number 14 to16


I think federal governments are necessary because they help to keep the economic system in order; if any problems occur, the federal government will more or less lighten it out..

I also think that the state governments aren’t necessary because there are local governments, which are known as municipalities. There is hardly any use for the state governments do all the work. 


14. The passage above talks about ….

A. the lack of federal government

B. the benefit of state government

C. the similarities of federal government and state government

D. the difference between federal government and state government

E. governmental system of a country

 

15. The writer seems to have the …. government.

A. federal                                                

B. republic                                              

C. state

D. communist

E. kingdom   


JAWABAN   : A                                                                                               

   

16. The two paragraphs above are part of a hortatory exposition. They are the … of the text.

A. point                                                   

B. argument                                           

C. recommendation

D. thesis

E. conclusion


JAWABAN   : B


The following text is for question number 17 to 21

How to Make a Dialled call

 

Recently, we can find public phone almost everywhere. Payphone (or commonly called ‘coin phone’) is the most common public phone. If you want to call someone and use this, just get some coins with you then you go there. Now, here are some ways to use such kind of means.

First, you must lift the receiver and wait until you listen for dial tone. Then you must insert money at least the minimum fee as shown on the display. Next you dial the number and listen for the ringing tone. You can speak after connected. You may add the coins at any time during your call. If you have a failed call, do not replace the receiver but you should press the blue button then redial. At last, after you finish your call, you must replace the receiver. This phone will return your unused coins but doesn’t give change. 

 

17. What must the phone user do if the dial is connected?

A. He must insert more coins.

B. He must replace the receiver and try to dial again.

C. He must get the coin back.

D. He must press certain button for redial.

E. He must close the call and redial the number.

 

JAWABAN   : A

 

18. How many steps are there to make a dial?

A. five

B. six

C. seven

D. eight

E. nine

 

JAWABAN   : C

 

19. Which one is correct about the text?

A. Coin is added after the tune ends.

B. The user inserts coin before and after he dials the number.

C. If the user finds disconnection, just replace the receiver.

D. The phone will return the change.

E. The ringing phone means the phone is connected.

 

JAWABAN   : E

 

20. “If you want to call someone and use this,….” The underlined word refers to ….

A. public phone

B. mobile phone

C. payphone

D. display phone

E. dialled phone

 

JAWABAN   : A

 

21. “Then you must insert money at least the minimum fee as shown on the display.”

The synonym of the underlined word is ….

A. put on

B. put out

C. put into

D. put off

E. put over

 

JAWABAN   : C

 

22. Uzan:”What should the phone user do if the dial is not connected for a long time?”

Pelangi:” Don’t worry. The phone user directly …… the redial button.”

A. push

B. pushs

C. pushes

D. pushing

E. pushed

 

JAWABAN   : C


The following text is for question number 23 to 25


The Importance of English Language

 

I personally think that English is the world’s most important language. Why do I say that?

Firstly, English is an international language. It is spoken by many people all over the world, either as a first or a second language. Secondly, English is also the key which opens doors to scientific and technical knowledge, which is needed for the economic and political development of many countries in the world. Thirdly, English is a top requirement of those seeking jobs. Applicants who master either active or passive English are more favorable than those who don’t. 

From the facts above, it is obvious that everybody needs to learn English to greet the global era. 


23. The purpose of the text is to…

A. Entertain the readers

B. Persuade the readers 

C. Describe a thing

D. Tell events

E. Explain something

 

JAWABAN   : B

 

24. Why is English considered as an international language? Because…

A. It is the world’s most important language

B. It opens door to scientific and technical knowledge

C. It is used to find a job

D. Many people in the world speak English 

E. Everybody needs to learn English 

 

JAWABAN   : D

 

25. Why do people who are seeking a job have to master English? Because… 

A. The job is related in English 

B. It is global era

C. The manager cannot speak English 

D. All jobs English speaker

E. They are more favorable

 

JAWABAN   : E

 

The following text is for question number 26 to 29


Fast food nowadays is considered a normal eating venture. People are not just eating out on special occasions or weekends anymore. It means that all the time they mostly eat fast foods. However is fast food good for health? 


          Fast food has its popularity in the 1940’s. Within a few years, fast-food operations popped up everywhere. With the compelling rise in fast-food restaurants since the 1940’s, oddly it started the rise in obesity and cancer during that same time period.


           Fast food is highly processed with a wide array of additives. To ensure fast food’s low cost, the fast food products are made with highly-processed ingredients to give it shelf-life, to hold consistency, and to enhance flavor. Fast food is altered from its original healthy form.


             It is not the calories in fast food which damage health and waistline. It is the chemical additives such as aspartame and MSG (monosodium glutamate). Studies show that the chemical additives lead to weight and disease issues.


           So, there is absolutely nothing nutritional about fast food. Fast food simply feeds hunger and craving.

 

Simplified from: www.criticalbench.com/unhealthy_fast_food.html

 

26. What is purpose of the text?

A. To convince the readers 

B. To amuse the readers 

C. To describe something

D. To tell the readers how something is like

E. To explain something

 

JAWABAN   : A

 

27. According to the author, fast food is considered unhealthy since…

A. It is not the calories in fast food which damage health and waistline.

B. It is made with highly-processed ingredients to give it shelf-life.

C. People are not just eating out on special occasions or weekends anymore. 

D. Fast food simply feeds hunger and craving. 

E. It is processed with chemical additives. 

 

JAWABAN   : E

 

28. What is the most suitable title of the text?

A. Fast Food

B. The Unhealthy Fast Food

C. People Requires Fast Food in their Life

D. The Need of Fast Food

E. The Effect of Fast Food 

 

JAWABAN   : E

 

29. To ensure fast food’s low cost, the fast food products are made with highly-processed ingredients to give it shelf-life, to hold consistency, and to enhance flavor. (Paragraph 3) 

The underlined word can be replaced by… 

A. Reduce

B. Replace

C. Increase

D. Mix

E. Combine

 

JAWABAN   : C


The following text is for question number 30 to

33

There are many reasons for keeping dogs as pets in the city are but also many people who feel that dogs should not be allowed in the city. 

Dogs are often not taken care of properly. They are kept in small backyards and rarely taken for walks. They are left in a yard all day by themselves while the family is at work. Very little attention is ever given to dogs and it is not a very good life for it. It is no wonder these dogs bark and disturb the neighbors and become a nuisance to the community. 

On the other hand, not all people treat their dogs this way and why should the people who receive a lot of pleasure and enjoyment from dogs suffer? Dogs can make a lonely person’s life happy or make a wonderful playmate. It can also teach a child responsibility as they not only get to play with the dog, but also need to exercise, feed and care for the dogs.

I feel that we should be allowed to keep dogs in the city because if taken care of properly dogs can be a great source of pleasure. As a child used to enjoy playing and taking care of my pet, there is no greater loyalty a person can get than from a well-cared-for dog.

 

30. Why should we keep dogs properly?

A. They threaten us.

B. They will bother our neighbors.

C. They will be wild animals.

D. They can’t be kept as other animals.

E. They can create a pleasure.

 

JAWABAN   : B

 

31. It is no wonder these dogs bark and disturb the neighbors and become a nuisance to the community. 

The synonym of the underlined word is….

A. annoyance

B. obedience

C. patience

D. humility

E. pain

 

JAWABAN   : A

 

32. The writer’s purpose in writing this text is….

A. to tell the story of dogs

B. to describe a particular dog

C. to explain how to keep dogs

D. to persuade the readers to take care of dogs in the city

E. to present two points of view about keeping dogs in the city

 

JAWABAN   : D

 

33. I feel that we should be allowed to keep dogs in the city. 

The synonym of the underlined word is….

A. persuaded

B. treated

C. needed      

D. permitted

E. described

 

JAWABAN   : D


The following text is for question number 34 to 36


LOS ANGELES: Johnny  Ramone, a guitarist and cofounder of the animal punk band”The Ramone”, died. He was 55.

  Ramone died in his sleep on Wednesday afternoon at his Los Angeles home surrounded by friends and family.

He battled against prostate cancer for five years, and was hospitalized in Juneat Cedars Sinai Medical Center.

Ramone, born John Cumming, was one of the original members of the Ramones, whose hit songs I  Wanna be sedated and Blitzkrieg Bop, among others, reached the Rock and Roll Hall of Fame in 2002. 

Johnny Ramone was Found The Ramones in 1974 with Joey Ramone, DeeDee Ramone and Tommy Ramone, the only surviving member of the original band.

 

The Jakarta Post, Friday, September 17, 2004.    

 

34. What does the text mainly tell us about … 

A. The battle against prostate cancer.

B. Punk legend Johny Ramone died.

C. The only surviving of the original band.

D. The Ramones consisted of four persons.

E. The original members of the Ramones.

 

JAWABAN   : B

 

35. Which of the following sentences isn`t correct according to the text?

A. Johny Ramone was 55 years when he passed away.

B. John Ramone died on Wednesday afternoon at his Los Angeles home.

C. Johny Ramone was hospitalized at Cedar Sinai Medical Center.

D. Johny Cumming was the name of Johny Ramone`s son.

E. Johny Ramone had been suffered from prostate cancer for five years.

 

JAWABAN   : D

 

36. What is the communicative purpose of the text?

A. to share with others an amusing incident.

B. to describe how something is accomplished through a sequence of steps.

C. to persuade the readers that something is the case.

D. to inform the readers about newsworthy event.

E. to present two points of view about an issue.

 

JAWABAN   : A


The following text is for question number 37 to 41

 

George Washington is one of the most famous citizens of the United States. He is remembered as the “Father of His Country”. For nearly twenty years, he guided his nation.

Washington was born in Westmoreland County, Virginia, on February 22, 1732. It is difficult to know much about Washington’s early education. He only had seven or eight years of school in his whole life. In 1749 he became a surveyor, a person who measures land areas as a profession. He served in the army during the American Revolution. In fact, he was a lieutenant general, the highest rank in the army at that time. In 1759, he married Martha Dandridge Custis. They had several children.

Washington was elected president of the United States in 1787. He was reelected to a second term in 1792. Many people wanted him to continue as president after his second term, but Washington refused.

During Washington‘s presidency, many important things happened. The first national census was completed. The total number of US citizens was then 3,929,214.In addition, the Bill of Right became law on December 15, 1791. These ten laws make sure that Americans will have basic freedoms, such as freedom of speech and freedom of religion.

Washington helped to shape the beginning of the United States in three important ways. First he commanded the Continental Army that won independence from Great Britain in the Revolutionary War. Second, he served as president of the convention that wrote the United States Constitution. Third, he was the first man elected president of the United States.

No other American has been honored more than Washington. The nation’s capital, Washington D.C. was named for him. The state of Washington is the only state that was named for a president. Many countries, towns, streets bridges, lakes, parks, and schools have his name today. Washington’s portrait appears on postage stamps, on the one-dollar bill, and on the quarter. His birthday is also a federal holiday.

The people of his day loved Washington very much. His army officers wanted to make him king, but he did not let them. From the time of Revolutionary War, his birthday has been celebrated throughout the country. Today we continue to remember this famous United States citizen.

 

37. Washington helped his country for about . . . .

A. ten years

B. twenty years

C. three years

D. five years

E. seven or eight years

 

JAWABAN   : B

 

38. The first national census was completed . . . .

A. in 1791

B. in 1787

C. in 1792

D. when Washington was president

E. when he was reelected

 

JAWABAN   : D

 

39. Which of these statements is true?

A. Washington was president for three terms.

B. Washington’s Birthday is a holiday.

C. Washington attended many universities.

D. Washington’s picture is on all U.S. money.

E. Washington was once made a king.

 

JAWABAN   : B

 

40. “He is the most respected person that America has ever had.”

This idea can be found in paragraph . . . .

A. 2

B. 3

C. 4

D. 5

E. 6

 

JAWABAN   : E

 

41. “The capital city of the USA is named after its president”

The underlined words means . . . .

A. given the name after

B. given the name as

C. given the name for

D. called for

E. equal to

 

JAWABAN   : C


The following text is for question number 42 to 44


Wilhelm Conrad Rontgen  (1845 – 1923)

 

In 1895 the German physicist W.C. Rontgen discovered X-rays by accident. He was repeating experiment by other physicists in which electricity at high voltage was discharged through air or gases in a vacuum glass tube. He wanted to detect the cathode rays issuing from the glass tube. To make sure that no light would escape, he covered the tube with a black cardboard. He darkened the room and started his experiment. To his amazement, he found a light in the dark room more than a yard from the vacuum tube.

 

42. What did Rontgen do to guarantee that there was no light going out from the tube ?

A. He detected it with cathode ray.

B. He closed the tube.

C. He made the room dark.

D. He discharged a high voltage electricity

E. He covered the tube with a black cardboard

 


43. To his amazement, he found a light in the dark room …

The underlined word has identical meaning as ..... 

A. fear

B. surprise

C. cheer

D. horror

E. ashame

 

JAWABAN   : B

 

43. Rontgen made his discovery when he was … years old.

A. 45

B. 50

C. 53

D. 65

E. 70

 

JAWABAN   : B

 

44. Which of the following statements is not true  according to the above text ? 

A. Rontgen discovered X-Ray by accident.

B. Rontgen passed away at the age of 78.

C. Rontgen was an expert in physical education

D. Rontgen carried out an experiment which had been conducted by other scientists before.

E. Rongent was Germany.

 

JAWABAN   : D


The following text is for question number 45 to 48


A sea horse is not really a horse. It is a small fish with a head that resembles that of a horse. Most sea horses are tiny. In fact, the common sea horse, the biggest kind of sea horse, is only about 5 inches (13 centimeters) long. Sea horses are some of the strangest looking fish. A sea horse has big eyes and a long, tube-shaped mouth that looks like the snout of a horse. It has a slim body and a thin, flexible tail. Hard, bony rings that are like armor cover a sea horse’s body. Bony spines near the top of its back resemble a horse’s ears.

 

45. What is the flexible part of sea horse?

A. Ear

B. Tail

C. Eyes

D. Mouth

E. Spines

 

JAWABAN   : B

 

46. This text mostly talks about the … of sea horses.

A. lives

B. spines

C. bodies 

D. habitats 

E. rareness

 

JAWABAN   : C

 

47. Which of the following statements is NOT TRUE?

A. Sea horse is a kind of fish

B. Most  sea horses are very small

C. Sea horses are strange looking fish

D. Sea horses have slim bodies and thin tails

E. Sea horses’ heads are different from those of  horses

 

JAWABAN   : D


48.     The purpose of the text is to ….

A. describe what particular sea horses are like

B. amuse the readers with beautiful sea horses

C. persuade the readers to conserve sea horses

D. tell the readers sea horses in general description

E. present two points of view about sea horses and horses

 

JAWABAN   : D


The following text is for question number 49 to 50


The black widow is the most dangerous spider living in the United States. It is most common in the southern parts of the country, but it can be found throughout the country. The black widow got its name because the female has been known to kill the male after mating and, as a result, becomes a widow.

The black widow is rather distinctive in appearance it has a shiny globular body, the size and shape of pea, and is marked on its underbelly with a red or yellow spot. The female is considerably more ample than the male, roughly four times larger on the average.

If a human is bitten by a black widow, the spider’s poison can cause severe illness and pain. Black widow bites have occasionally resulted in death, but it is certainly not the norm for black widow bites to be mortal.

 

49. What is the text about?

A. Spider

B. Black Widow

C. Descriptions of spider

D. Classification of a widow

E. Phenomena of spider

 

JAWABAN   : B

 


50. What is the main idea of paragraph two?

A. A yellow spot on the black widow’s body

B. The size and shape of pea

C. The shiny globular body.

D. The appearance of black widow

E. The classification of black widow

 

JAWABAN   : D


Download di Aplikasi Lebih Mudah

Rapi dan Siap Cetak, Klik Disini untuk Download Aplikasi

Modul untuk Bimbel / Materi Belajar Sekolah TK SD SMP SMA lebih lengkap dan lebih mudah di Aplikasi Produk Aqila Klik Disini untuk Download

 

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Produk Aqila

Produk Aqila

Kami memiliki beberapa Produk antara Lain :
1. Modul Bimbel Rp 700 ribu
2. Software Administrasi Bimbel Rp 300 ribu
3. Aplikasi Portal Info Administrasi Bimbel Rp 1 juta
4. Aplikasi Konten Belajar Rp 1,5 juta
5. Analisa Bakat OnLine Rp 100 rb/orang
6. Kemitraan Analisa Bakat dengan Sidik Jari
7. Aplikasi Toko Online Rp 4 juta
8. Aplikasi Laundry Online Rp 900 ribu

Contoh Modul dan Contoh Terapan Aplikasi Konten Belajar download di
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.bimbel.aqilamagelang

Contoh Software Administrasi Bimbel
Ketik contohadmin.aqilacourse.net
dengan Google Chrome di Laptop
username/Nomor HP 1
Password 1

Contoh Aplikasi Portal Info Bimbel
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.aqila.contohgobimbel

Info Lengkap Tentang Analisa Bakat
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.aqila.sjblangsung

Contoh Aplikasi Toko Online
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.aqila.eshopsample
Buka menu, pilih Login untuk mencoba menambah produk dan mencoba fungsi-fungsinya
Isi Nomor HP 0123456789 Password 1234

Contoh Aplikasi Laundry
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.aqiladroid.loundryonline

info lengkap di
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.aqila.aqiladroid

Hubungi Kami https://api.whatsapp.com/send?phone=6281391005464

 

 

Kemitraan Bimbingan Belajar


Kemitraan Bimbel

Bimbel Aqila Course membuka Kemitraan yang mendukung Modul Bimbel, Software Admin dan Aplikasi Android.

  • Modul dan SOP Bimbel
  • Dikirim dalam bentuk Flashdisk karena dari pengalaman 80% mitra mengalami masalah saat download
  • SOP meliputi file blangko-blangko, banner dan brosur.
  • Calistung
  • Modul SD KTSP Kelas 1 s.d. 6 Mapel MAT, IPA, IPS, PKn
  • Modul SD K13 Lengkap Kelas 1 s.d. 6
  • Skill count 12 jilid
  • English SKill 8 jilid
  • Paket UASBN SD
  • Modul SMP KTSP Kelas 7, 8, 9 Mapel MAT, IPA, ING
  • Modul SMP K13 kelas 7, 8, 9 Mapel MAT, IPA, ING
  • Paket UN SMP Mapel MAT, IPA, ING, IND
  • SMA KTSP Mapel Mat IPA, Fis, Kim, Ing, Eko
  • SMA K13 Mapel Mat Wajib, Fisika dan Kimia
  • SBMPTN Skolastik, Saintek dan Soshum

 

Software Administrasi Bimbel

  • Software web Based artinya dibuka dengan Google Chrome dan butuh Internet.
  • Admin buka di Laptop, Siswa dan Tutor buka di Aplikasi Android - data tersingkronisasi.
  • Fungsi utama menyimpan data siswa, data tutor, Jadwal, Pembayaran, Keuangan, Penggajian, Nilai dan Absensi.

 

Aplikasi Android memakai Nama Bimbel Anda sendiri
Aplikasi ini dapat sebagai media Promo bimbel dan dapat digunakan sebagai Pendaftaran Online.
Konsepnya Admin membuka dengan Laptop, Siswa dan Tutor buka di HP dengan Aplikasi Android.
Siswa dan Tutor dapat mengakses Kehadiran, Pembayaran, Jadwal dan Materi Belajar Bimbel.
Anda bisa memesan Aplikasi ini apabila telah memiliki Logo, Nama Bimbel dan Alamat Bimbel yang fix.

Pengalaman Kami
Beberapa Video Pengalaman Kami dalam mendirikan Bimbel dapat dilihat di PlayList berikut :
https://www.youtube.com/playlist?list=PLNYE6uj1u6t_RvyZ-P1lXygYqMFqRnsJn

Harga Produk Kemitraan Bimbel

  • Modul Rp 700 ribu
  • Software admin Rp 300 ribu
  • Aplikasi Android Nama Bimbel sendiri Rp 1 juta

 

Tips
Untuk Anda yang baru memulai bisa mengambil Modul dan software nya saja
700 rb + 300 rb = Rp 1 juta.

Biaya berjalan
hanya berlaku bagi Anda yang membeli software admin yaitu Rp 100 ribu per tahun dimulai tahun kedua.
Update Modul Rp 2.500 / file (optional)

Hubungi Kami https://api.whatsapp.com/send?phone=6281391005464

Aplikasi Ruang Guru KW10


Aplikasi Konten Belajar

Harga 1,5 juta
Lama Pembuatan 15 s.d. 30 hari

Tujuan Aplikasi

  • Promosi Bimbel
  • Landing Page Bimbel dengan Tombol WhatsApp di Pojok Kanan Bawah.
  • Share Konten Belajar (Telah terisi) bisa dihapus dan ditambah.
  • Share Kegiatan Bimbel seperti Wall Facebook.
  • Hemat Kertas untuk Modul, Soal TryOut dan Soal Lomba.

 

Mode Lanjutan
Aplikasi bisa digunakan sebagai media jual konten belajar (Hanya yang berlangganan yang bisa akses).

Biaya berjalan
Rp 10 per aplikasi dibuka

Contoh Aplikasi Terapan
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.bimbel.aqilamagelang

Contoh Aplikasi untuk Simulasi Input Soal dll
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.aqila.belajarmandiri
Login jadi Admin dengan HP 0123456789 Password 1234

Video Keterangan
https://youtube.com/playlist?list=PLNYE6uj1u6t8ygV5DHw5bM2E1WciJ0Ew0

NB :
Harga akan naik sesuai dengan Banyaknya Konten yang telah terisi.
Naik Sekitar Rp 10 ribu per penambahan 1 Paket TryOut.

Hubungi Kami https://api.whatsapp.com/send?phone=6281391005464

Bimbel Aqila Magelang


Bimbel Aqila Magelang

Offline di Magelang
Online di Indonesia

Tanjunganom Banjarnegoro Mertoyudan Magelang
WhatsApp https://wa.me/6285640451319

Daftar Video dan Modul Belajar Lainnya bisa di download di Aplikasi
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.bimbel.aqilamagelang

Daftar Harga Les di Bimbel Aqila Magelang

Bimbel SD 8 Sesi

  • Privat di Bimbel - Rp 240K
  • Privat di Rumah - Rp 280K
  • Private Online - Rp 280K
  • Kelompok di Bimbel - Rp 100K

 

Bimbel SMP 8 sesi

  • Privat di Bimbel - Rp 280K
  • Privat di Rumah - Rp 320K
  • Privat Online - Rp 280K
  • Kelompok di Bimbel - Rp 115K

 

Bimbel SMA 8 Sesi

  • Privat di Bimbel - Rp 400K
  • Privat di Rumah - Rp 400K
  • Privat Online - Rp 400K

 

SBMPTN - UTBK - Saintek - 17 Sesi
Privat di Bimbel / Online - Rp 1.360K

SBMPTN - UTBK - Soshum - 12 Sesi
Privat di Bimbel / Online - Rp 1.200K

Privat Mengaji

  • di Bimbel Rp 20K/45 menit
  • di Rumah Rp 35K/45 menit

Pendaftaran - Rp 50K

 

Analisa Bakat Online


Analisa Bakat dengan Sidik Jari Online

Info Lengkap silahkan download di Aplikasi
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.aqila.sjblangsung

Syarat Utama
memiliki Scanner Dokument
(Scanner di Printer Fotocopy sudah cukup)

Harga Rp 100K/analisa
(Biaya di Transfer setelah Hasil Analisa dikirimkan)

Kirimkan :
Hasil Scan Telapak Tangan, dan 10 Ujung jari

Mohon Lihat Video Berikut untuk Cara Pengambilan Data
https://youtu.be/SywA5qmznE0

Video Selengkapnya di PlayList Berikut
https://youtube.com/playlist?list=PLNYE6uj1u6t8FWriHO0kCNnIvNHdshHVo

Manfaat Analisa :

  • Mengetahui IQ dan EQ Bawaan untuk menyesuaikan kecepatan belajar.
  • Mengetahui Keseimbangan Otak Kiri dan Kanan dimana hal ini akan mempengaruhi Gaya Kerja, Cara Berfikir, Tingkah laku dan Posisi Kerja.
  • Mengetahui Bakat Alami, Kecerdasan Majemuk, Sifat Bawaan untuk selanjutnya bisa dikembangkan dan Mengantisipasi Kelemahan.
  • Memperkirakan Jurusan Pendidikan yang cocok.
  • Memperkirakan Posisi Kerja yang lebih relevan.
  • Memperkirakan Pekerjaan yang dengan Kemungkinan Sukses lebih banyak.
  • Mengetahui Kemampuan yang Paling menonjol yang ada pada diri Anda.

 

Hasil Analisa
Hasil Analisa Dalam bentuk PDF 13 Halaman dikirim langsung melalui WhatsApp.

Contoh Hasil Analisa
Kuantitatif
https://drive.google.com/file/d/1_Gj4QoedOtds84olAmvy0nZTbcbKEe71/view?usp=sharing

Kualitatif (jika Gagal Kuantitatif)
https://drive.google.com/file/d/1CJQiHUzeuMVOoAzTnSUMcQeMLOLSMEtR/view?usp=sharing

Info Lebih Lanjut
Website http://fitalis.net
Android App https://play.google.com/store/apps/details?id=com.aqila.sjblangsung
WhatsApp
https://api.whatsapp.com/send?phone=6281391005464&text=Saya%20Ingin%20Analisa%20Sidik%20Jari%20Bakat%20Online,%20Nama%20Saya,%20Umur%20Saya
Videp PlayList
https://youtube.com/playlist?list=PLNYE6uj1u6t8FWriHO0kCNnIvNHdshHVo

Kemitraan Analisa Bakat dengan Sidik Jari


Kemitraan Analisa Bakat

Info Lengkap Tentang Analisa Bakat
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.aqila.sjblangsung

Syarat
Memiliki Scanner, Printer dan Komputer
(Scanner bisa menggunakan Scanner di Printer fotocopy)
Mau Belajar dan Mampu Menerangkan Hasil Analisa

Silahkan Pelajari terlebih dahulu penjelasan Hasil Analisa di
https://youtube.com/playlist?list=PLNYE6uj1u6t8FWriHO0kCNnIvNHdshHVo

Manfaat

  • Dapat membuka Outlet Analisa Bakat dengan Sidik Jari
  • Lokasi Anda terdaftar di Aplikasi Analisa Bakat Online
  • Mendapatkan Harga Reseller (Hubungi Kami untuk Detilnya)

 

Biaya Pendaftaran Kemitraan
Rp 500 ribu
Sudah termasuk 5 Analisa untuk Simulasi Pengiriman Data dan Percobaan Penjelasan Hasil

Alur Kerja

  • Pelanggan di-scan 10 jari dan Telapak Tangan
  • Kirimkan Hasil Scan melalui WA atau email aqilabakat@gmail.com
  • Setelah jadi Hasil Analisa dikirimkan ke Anda,
  • silahkan cetak dan berikan ke Pelanggan
  • Jika diperlukan tambahkan sedikit Penjelasan.

 

Untuk lebih mudah memahaminya
Kirimkan Data Anda saat Simulasi Pengiriman Data.

Hubungi Kami https://api.whatsapp.com/send?phone=6281391005464

 

Aplikasi Toko Online


Aplikasi Toko Online dengan Nama Usaha Anda Sendiri

Jasa Pembuatan Aplikasi Android untuk Usaha Penjualan (Toko) dimana Aplikasi Tersebut dibuat dengan Nama Usaha Anda Sendiri dan tentu saja muncul di pencarian PlayStore.
Hal ini akan memberikan Warna Baru untuk Usaha Anda dan tentu saja akan menambah kepercayaan Pelanggan.

Fungsi secara Umum

  • Katalog Produk yang menampilkan seluruh Produk/Dagangan Anda.
  • Lebih mudah untuk di-share dengan hanya satu Link aja, dan seluruh Produk sudah include di dalamnya.
  • Broadcast ke seluruh pengguna dalam bentuk notifikasi dimana Pelanggan tidak merasa terganggu namun informasi tersampaikan.
  • Catatan Transaksi lengkap dengan status pembayaran dan status pengiriman sehingga lebih mudah memantau Kondisi Penjualan.
  • Penjelasan Produk bisa lebih detil dilengkapi dengan Foto, Video dan Teks auto Link.
  • Cetak Nota Pembelian dan Nota antar Barang.
  • Chat ke Administrasi dari Pelanggan sebagai Pusat Informasi.
  • Tombol WhatsApp yang langsung mengarah ke WhatsApp Anda.
  • Profil Usaha lengkap dengan Link Medsos yang terkait.


Apa yang berbeda ?

  • Memakai Nama Usaha Sendiri sehingga Anda tidak perlu ragu dalam memarketingkan Aplikasi tersebut.
  • Multi admin, Aplikasi dapat dibuka oleh banyak Administrator sehingga memberikan peluang membagi pekerjaan.
  • Fungsi berita dapat digunakan sebagai Informasi Produk baru, Aktifitas atau Promo Toko Anda.
  • Notifikasi akan langsung dikirim secara otomatis ke Seluruh Pelanggan ketika Anda menginput Berita,
  • Pengumuman dan Produk Baru. Hal baru seperti ini selalu disukai Masyarakat.
  • Ukuran Aplikasi relatif kecil hanya 10 mb, jadi Calon pelanggan tidak ragu untuk meng-install.
  • Fungsi Hadiah untuk Meningkatkan Jumlah Install.
  • Kategori Produk untuk memudahkan pencarian oleh Pelanggan.
  • Foto Slider depan sebagai Media Promosi Utama.


Kelemahan

  • Katalog Produk akan efektif apabila kurang dari 500 item, sebenarnya bisa lebih dari 10 ribu namun produk akan sulit ditemukan karena fungsi pencarian hanya untuk 3 kata kunci.
  • Pada Tahap awal relatif sulit untuk membuat calon pelanggan meng-install Aplikasi. Hal ini bisa dirangsang dengan Hadiah atau dengan memberikan diskon lebih ketika membeli melalui Aplikasi.


Silahkan coba Aplikasi Sample-nya
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.aqila.eshopsample

Buka menu, pilih Login untuk mencoba menambah produk dan mencoba fungsi-fungsinya
Isi Nomor HP 0123456789 Password 1234

Biaya Pembuatan
Harga Rp 4 juta
sudah termasuk Upload di PlayStore
Mohon Persiapkan Logo, Nama Usaha, HP Pemilik, HP pusat Informasi.

Biaya Berjalan
Aplikasi ini Online artinya bisa berjalan karena ada dukungan Server. Untuk itu ada biaya Rp 10 per Aplikasi dibuka.

Custom Fungsi Tambahan
Ada Biaya Tambahan apabila Anda menghendaki Penambahan Fungsi (Menu) sebesar Rp 3 jt per Fungsi.

Update ke Versi Terbaru
Kedepedannya Aplikasi akan mengalami Penambahan Fungsi dan perbaikan-perbaikan UI.
Untuk mendapatkan ke Versi Terbaru, ada Biaya Update sebesar Rp 300 rb karena Perubahan data dan Script membutuhkan waktu cukup lama.

Pemesanan WhatApps ke https://api.whatsapp.com/send?phone=6281391005464

Aplikasi Laundry Online


Aplikasi Laundry
dengan Nama Laundry Anda Sendiri

Biaya Pembuatan 900 ribu sudah termasuk upload di PlayStore
Lama Pembuatan sekitar 15 s.d. 30 harian.

Jasa Laundry masih akan berkembang layaknya Jasa Ekspedisi (Pengiriman).
Semakin lama orang akan semakin disibukkan dengan Pekerjaan sehingga malas mencuci baju.
Rumah semakin minimalis dan ruang cuci semakin sempit.
Tidak membuat Kondisi rumah berantakan.

Konsep Aplikasi

  • Branding di PlayStore Android dengan Nama Laundry Anda Sendiri.
  • Pelanggan hanya Sekali Klik untuk Penjemputan Cucian.
  • Tracking Kondisi Cucian di Aplikasi.
  • Tombol WhatsApp untuk menghubungi Custumer Service.
  • Biaya Antar Jemput Otomatis / Custom.

 

Contoh Aplikasi
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.aqiladroid.loundryonline

Silahkan Isi data sebagai Pemilik Laundry
Aplikasi tersebut masih contoh sehingga digunakan oleh Banyak Pemilik Laundry, Nantinya setelah Pembelian Hanya personal untuk Laundry Anda Sendiri.

Biaya Bejalan
Rp 10 per Aplikasi dibuka (Sekitar Rp 100 per Paket Cucian)

Syarat
Telah memiliki Logo (JPG/PNG) dan Nama Laundry

Hubungi Kami https://api.whatsapp.com/send?phone=6281391005464

SBMPTN Kesimpulan

 

Arsip Blog