Minggu, 27 Desember 2020

Latihan Soal Inggris SMA Kelas XI K13 Bagian 2

Download di Aplikasi Lebih Mudah

Rapi dan Siap Cetak, Klik Disini untuk Download Aplikasi

Modul untuk Bimbel / Materi Belajar Sekolah TK SD SMP SMA lebih lengkap dan lebih mudah di Aplikasi Produk Aqila Klik Disini untuk Download


Daftar Link Soal-soal Bahasa Inggris SMA kelas 10 dan 11




 


LATIHAN SOAL TERPADU 2


The following text is for question number 1to 4


Changing the Handphone Covers


Before removing the cover, always switch off the power, and disconnect the charger and any other device. Avoid touching electronic components while changing the covers. Always store and use the device with the cover attached.

1. Press the back cover release button, open the back cover and remove it.

2. Take off the front cover carefully.

3. Insert the keypad in the new front cover.

4. Align the top of the front cover to the top of the phone, press the front cover to lock it into places.


1. Insert the keypad in the new front cover.

The underlined word has the same meaning with . . .

A. enter

B. include

C. put into

D. join

E. set


JAWABAN   : C


2. What will be done to the old front cover?

A. remove it

B. avoid touching it 

C. store it

D. take it off

E. press it


JAWABAN   : A


3. What is the type of the text?

A. report

B. procedure

C. narration

D. description

E. anecdote


JAWABAN   : B


4. The communicative purpose of this text is to . . .

A. Guide the readers in changing the handphone covers.

B. Share an amusing incident with others.

C. Describe a particular thing.

D. Persuade the readers to change the handphone covers.

E. Inform the readers about handphone covers.


JAWABAN   : A


The following text is for question number 5 to 7


“Men sana in corpore sano”, a healthy body makes a sound mind. More and more people nowadays are aware of the truth behind the maxim. As a result, they make sports an integral part of their lives. Some people participate in sports to release energy and tension, while others do it to make friends. Sports, such as soccer, basketball or boxing, have become an acceptable way to release energy and aggression. Other sport like golf, mountain climbing, dancing or bowling can be means of starting or consolidating friendships. Most sports offer a constructive escape from the pressures of the everyday life. In fact, you can change your life if you take up and keep up an activity suited to your character, abilities and lifestyle.

It is important to realize that no matter what kind of exercise you do, you can be sure that it’s always good for your health and that it’s fun.


5. Why people do sports?

A. to change their lives

B. as their hobby

C. to lessen the pressure of life

D. as part of their lives

E. to be healthy


JAWABAN   : E


6. “Most sports offer a constructive escape from the pressures of the everyday life.” (Paragraph 1). The phrase “escape from” can be replaced by . . . .

A. hiding from

B. avoidance of

C. joining to

D. changing from

E. turning off


JAWABAN   : B


7. What is the main idea of the text above?

A. Be healthy is important.

B. A lifestyle of human being.

C. Sport is a good way to keep person’s health.

D. The purpose of the healthy life.

E. Many kinds of sports.


JAWABAN   : C


8. Ely : I . . . English since seven years ago. Then, I am going study French next 

    month.

      Dion : Wow, that’s great Ely.

A. have studied

B. studied

C. am studying

D. study

E. was studying


JAWABAN   : A


9. Anto : You look very busy with your work…?

Ani : Sure. If you don’t mind. How kind you are.

A. Can you do me a favour

B. Can I help you

C. Would you like to help me

D. Do you like to help me

E. Are you tired


JAWABAN   : B


10. Father : When will you harvest your crops?

      Adi : Next week.

      Father : I hope you will have a bumper crop.

     The underlined sentence expresses….

A. desire 

B. permission

C. certainly 

D. expectation

E. sympathy 


JAWABAN   : D


11. X : Good morning, Madam. Anything I can do for you?

      Y : Yes, please. I need a T-shirt size 15.

      The dialogue likely occurs….

A. at home

B. at a store 

C. at a tailor

D. at a school

E. at the office 


JAWABAN   : B


The following text is for question number 12 to 13


BINGKUANG


Bingkuang, a symbol of Padang, is a kind of tropical fruit in Indonesia. It is not a seasonal fruit. This fruit grows underground. It’s similar to potato but the difference is in growing it. With bingkuang, the pant’s flower seed is planted in the ground. Bingkuang has an off-white skin. It has white fresh. The longer it is kept. The sweeter taste it will have. If the skin is damaged it will not rot easily. This fruit can help prevent stomach and colon disease. It can also help to lower body temperature if someone has fever. It can help make our skin soft and smooth. It is often used as ingredients of traditional food like rujak and sari buah. 


12. Where is the original of Bingkuang?

A. Padang

B. Java

C. madura

D. Jakarta

E. Irian Jaya


JAWABAN   : A


13. The TRUE statement based on the passage above is ….

A. bingkuang doesn’t have any similarities to potato

B. we can find Bingkuang in London

C. bingkuang is easy to decay

D. bingkuang doesn’t have any advantages for human being

E. bingkuang only grow in tropical climate place


JAWABAN   : E


The following text is for question number 14 to 16


Hurricanes generally occur in the North Atlantic from May through November, with the pack of the hurricane season in September, only rarely will they occur from December through April in that part of the ocean. The main reason for the occurrence of hurricane during this period is that the temperature on the water surface is at its warmest and the humidity of the air is at its highest.

Of the tropical storms that occur each year in the North Atlantic, only about five, on the average, are powerful enough to be called hurricanes. To be classified as a hurricane, a tropical storm must have winds reaching speed of at least 117 kilometers per hour, but the winds are often much stronger than that; the winds of intense hurricanes can easily surpass 240 kilometers per hour. 


14. The social function of the text above is ….

A. to describe hurricanes

B. to tell event before hurricanes come

C. to show how to make hurricanes

D. to persuade some one to create hurricanes

E. to amuse the reader with hurricanes stories


JAWABAN   : A


15. The passage mainly discusses ….

A. the number of hurricanes in a year

B. the strength of hurricanes

C. the weather in the north Atlantic

D. hurricanes in a certain part of the world

E. hurricanes and disaster of the world


JAWABAN   :D


16. Which of the following is TRUE according to the text?

A. There are always hurricanes in the North Atlantic all year round.

B. Extremely warm weather and high humidity can cause hurricanes.

C. Very strong winds are the result of hurricanes.

D. Hurricanes occur every month from may to November.

E. Tropical countries have a lot of intense hurricanes.


JAWABAN   : E


The following text is for question number 17 to 21


A number of devices are available to help in the effort to quit smoking. Nicotine patches are small, nicotine-containing adhesive substances that are applied to the skin. The nicotine is slowly absorbed through the skin and enters the blood stream. Over time, the nicotine dose is lessened and eventually the craving for nicotine is alleviated. Nicotine gum works in a similar manner, providing small doses of nicotine when chewed.

The benefits of smoking cessation include the immediate reduction of health hazards for the smoker, lower health insurance premiums, and easier admission to social activities and institutions that ban smoking. Nonetheless, to quit smoking is difficult, most likely because smokers crave the effect of the nicotine in the smoke. In a 1988 report, the U.S. surgeon general declared nicotine to be an addictive drug comparable to other addictive substances in its ability to induce dependence. The report also called the monetary and human costs far greater than those attributable to cocaine, alcohol, or heroin. Some recent evidence supports this claim, indicating that the overall mortality attributable to tobacco smoking in the United States is about 20 times that of the mortality due to all other addictive drugs combined.


17.    What is the main purpose of the text?

A. To persuade people to stop smoking.

B. To inform people of ways to stop and shy they should stop smoking.

C. To show recent evidence support this claim.

D. To show people of the danger of smoking.

E. To convince people to use nicotine patches to stop smoking.


JAWABAN   : E


18. Here are some facts about nicotine patches, except:

A. They are used by placing it below the skin.

B. They can’t be absorbed trough the skin.

C. They can’t help smokers quit smoking.

D. They help smokers decrease their dependency on nicotine.

E. The benefits of smoking cessation include the immediate reduction of health hazards.


JAWABAN   : D


19. The text concludes that nicotine....

A. is an additive drug comparable

B. is a dangerous as cocaine, alcohol, or heroin

C. is lessened when smokers chew gums

D. will be absorbed through the skin

E. are available to help smokers quit smoking


JAWABAN   : D


20. The advantage of stop smoking are the following, except:

A. Ex-smokers can avoid some diseases.

B. Ex-smoker will become the rich people.

C. Ex-smokers can have better social life.

D. Ex-smokers can pay lower health insurance premium.

E. Ex-smokers can be admitted to social institutions.


JAWABAN   : B


21. Which of the following statements is true?

A. To quit smoking is not easy, that’s why most smokers crave the effect of the nicotine in the smoke.

B. The nicotine doesn't lessened and eventually the craving for nicotine isn't alleviated.

C. U.S. declared nicotine to be an addictive drug less addictive that other addictive substance in its ability to induce dependence.

D. In the U.S., the overall mortality because of tobacco smoking greater than that of the mortality because of cocaine, alcohol, or heroin.

E. In the U.S., the monetary and human costs because of cigarettes are equal to those caused by other addictive substances.


JAWABAN   : D


The following text is for question number 22  to26


When we buy canned or bottled food products at the grocer’s or the supermarket, we will find out that there are some additives added to the main nutrients. An additive is a nonnutritive substance intentionally added to food, generally in small quantities, to improve appearance, flavour, storage properties, etc.

A group of food additives includes vitamins, amino acids, and minerals, which are added to foodstuffs to compensate for losses occurring during processing or to provide additional sources in diets that might otherwise be deficient in such nutrients. Examples of their use include enrichment of margarine with the addition of vitamin A, and niacinamide to flour or bread. Salt often has a small amount of iodine added to it to avoid a diet deficiency that can cause goiter development.

Appearance is an important factor in food appeal, and legislation in most countries permits the addition of both natural and synthetic colouring matter based on the colouring standards issued by the Food and Agricultural Organization (FAO) and World Health Organization (WHO).

Flavouring materials are added to basic foodstuffs to provide a characteristic product flavour or to supplement or modify the original flavour. Most flavouring materials are still of natural origin, but progress in organic chemistry has made it possible to analyze flavouring materials and to synthesize products similar with those found in nature. Flavour can also be influenced by the addition of flavour enhancer as monosodium glutamate, which intensifies perception of flavouring.


22. Which statement is true according to the text?

A. Canned or bottled food is better in quality than fresh food.

B. Synthetic colouring is the same as natural one.

C. To improve the appearance, flavouring materials are added.

D. For the shake of storage, antimicrobial preservatives are not important.

E. Canned food can last long because of the antimicrobial preservatives.


JAWABAN   : E


23. Paragraph 4 tells us about....

A. kinds of flavouring materials

B. the use of flavouring materials

C. what flavouring material is

D. the similarity between natural and synthetic flavouring

E. the difference between natural and synthetic flavouring


JAWABAN   : C


24. What is the additive added to the food for?

A. to produce better products

B. to make the consumers satisfied

C. to put the food in the cans or bottles

D. to improve the appearance, flavour, and storage properties

E. to prevent the products from physical factors


JAWABAN   : D


25. The main information of the text is about....

A. Additives are very important in food products.

B. There are no regulations in adding additives to the food products.

C. All canned or bottled food products contain additives.

D. We must buy canned or bottled food products in the supermarket.

E. It is better for us to consume the canned food products.


JAWABAN  :  C


26. What does “it” in the second paragraph refer to?

A. salt

B. goiter

C. vitamin A

D. niacinamide

E. margarine


JAWABAN   : E


The following text is for question number 27 to 31


Ultraviolet light means the invisible part of the spectrum beyond violet. This light has always been regarded as very useful because it is uses to cure certain skin diseases, kill bacteria, detect counterfeit money, form vitamins, etc.

Along with the increasingly extensive use of computers in financial activities, ultraviolet light has been widely applied by banks to identify the signatures of their customers in passbook. When a customer opens a new account with a bank, the bank teller always asks him to sign on a card placed in the signature column of a passbook. When the card is removed, the trace of his signature will be left. This can be used to compare with the signature on the customer’s withdrawal slip under ultraviolet light.

Ultraviolet light certainly has many practical applications, but it may also be harmful to human beings on some occasions. To everyone’s knowledge, the direct impact of the light on the eyes for an excessive length of time may blind a person.

Even though it can cure certain skin diseases, it is also very harmful to the skin. A study just completed in the United States says that the light may cause skin cancer. The ultraviolet rays of the sun have been ranked as the third most dangerous cancer-causing agent after alcohol and tobacco.

It is high time to warn sun-worshipper in the guest for a bronzed look to be careful of excessive and uncontrolled exposure to hen sun.


27. We may conclude that the main information of the text about....

A. the advantages and disadvantages of ultraviolet light

B. the use of ultraviolet light in business

C. the application of ultraviolet rays on human being

D. the effect of ultraviolet rays on human being

E. the danger of ultraviolet light to people’s health


JAWABAN   : A


28. Which of the following statement about ultraviolet light is TRUE according to the text?

A. Ultraviolet is uses by banks for computers

B. The position ultraviolet rays is above the spectrum

C. Skin diseases can only be caused by ultraviolet rays

D. Ultraviolet light which is part of the spectrum cannot be seen

E. Ultraviolet light is one of the existing vitamins


JAWABAN   : D


29. We may conclude that the writer’s main purpose in writing the text is to....

A. Encourage people to get the best advantage of ultraviolet rays.

B. Explain that sunrays consist of violet and ultraviolet rays.

C. Introduce the effective use of ultraviolet light in banks.

D. Warn people against the alarming dangers caused by sunrays.

E. Ask people to avoid the use of ultraviolet light as mush as possible.


JAWABAN   : A


30. We benefit from ultraviolet rays as they can....

A. sign customers’ passbooks

B. check customers’ deposits

C. detect false signatures

D. be a component in medicines

E. cure a particular kind of cancer


JAWABAN   : C


31. Ultraviolet rays may endanger people who....

A. take vitamins regularly

B. consume alcohol and tobacco

C. stay indoors

D. like sun bathing

E. have skin cancer


JAWABAN   : D


The following text is for question number 32 to 36


Paris is the capital of a European nation of France. It is also one of the most beautiful and the most famous cities in the world

Paris is called the city of light. It is also an international fashion center. What stylish women are wearing in Paris will be worn by women all over the world. Paris is also a famous world center of education. For instance, it is the headquarters of UNESCO, the United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization.

The Seine River divides the city into two parts. Thirty-two bridges cross this scenic river. The oldest and perhaps most well-known is the Pont Neuf, which was built in the sixteenth century. The Sorbonne, a famous university, is located on the left bank (south side) of the river. The beautiful white church Sacre Coeur lives on the top of the hill called Montmartre on the right bank (north side) of the Seine.

There are many other famous places in Paris, such as the famous museum the Louvre as well the cathedral of Notre Dame. However, the most famous landmark in this city must be the Eiffel Tower.

Paris is named after a group of people called the Parisii. They built a small village on an island in the middle of the Seine River about two thousands years ago. This island, called the Ile de la Cité, is where Notre Dame is located. Today around eight million people live in the Paris area.


32. The topic of the text is....

A. France, a European nation

B. The Seine River

C. The city of Paris

D. Education in France

E. French culture


JAWABAN   : C


33. Where is the Sacre Coeur located?

A. In the city of light

B. Next to the Sorbonne University

C. On the southern side of the river

D. On the top of the hill mountain

E. Outside Paris


JAWABAN   : D


34. According to the text which of the following statements is TRUE about Pont Neuf?

A. Pont Neuf is one of the oldest universities.

B. Pont Neuf is located near Montmartre.

C. Pont Neuf separates the Seina River from the city.

D. Pont Neuf is a bridge crossing the Seine River.

E. Pont Neuf is located on the south side of the Seine.


JAWABAN   : D


35. From the text, we know that Notre Dame is located ....

A. on the left bank

B. on the right bank

C. near the Louvre 

D. in the middle of the river

E. outside the city of Paris


JAWABAN   : D


36. Which of the following statements is NOT TRUE?

A. The name Paris originated from the name of the inhabitants of the Ile de la Cite.

B. French people were called Parisii two thousand years ago.

C. Paris was the name of a small village in the middle of the Seine River.

D. In ancient times, Paris was on an island called Ile de la Cité.

E. Ile de la Cité used to be an island located in the middle of the Seine River


JAWABAN   : B


188 Elm Street

Framingham, 

MA02189

 

October 26, 2008

The Manager 

PT. Jakarta Airport

Jakarta

 

Dear Sir or Madam,

I am one of the customers of your airport. Through this letter, I would like to tell you something about the service and security at your company.

I am an Italian. Last week was the first time I arrived in Jakarta and I was shocked by how I got “attacked” by the people who offered me a taxi. They surrounded me and I didn’t feel safe at all. My first impression of Jakarta was bad because of it. When will Jakarta Airport do something about it?

I hope you would consider and pay deep attention to my letter. I’m sure you relize how important the customers are your company.

 

Yours Faithfullu,

 

Alessandro Cullens

 

37. What is the letter about?

A. Asking easier way to get a taxi at Jakarta Airport

B. Complaining about the rude people offering a taxi in the airport

C. Informing some facilities to get a taxi at Jakarta airport

D. Reporting situation at Jakarta Airport

E. Describing situation at Jakarta Airport

 

JAWABAN   :B 

 


The following is the text for question number 38 to 39 


 495 West Village Way

                                                                                    Suite 975

                                                                                    New York, New York

                                                                                    10023-6825


                                                                                    January 15, 2010

Dear Mavis:


     Please accept my heartiest congratulations on your recent selection for inclusion on the short-list for the NY City Writers Prize. 

    I just heard the news today from Francis Good speed when she dropped into my office with the marked up proofs for her latest collection of stories. As you can imagine, Fran was very excited too! 

   I am so proud of you. As you know, I have been a longtime promoter of your work, and in my mind it's about time they finally recognized your talent. In fact, I believe that your selection for the NYCWP short-list is long overdue. 

    I have already read two of the other books that are short-listed and in my opinion they don't hold a candle to your "No Turning Back". I will read the other three books nominated and let you know what I think. Although, I could hardly be considered an objective reviewer on this one. 

    Once again Mavis, my sincere congratulations on your nomination. Just being nominated for the NYCWP is an honor in itself. I will be keeping my fingers crossed for you until they announce the winner on March 1st. 


                                                                                                  Sincere best wishes,

                                                                                                 Brad Merchant

 

38. What is the text about?

A. The famous writer.

B. NY City Writers Prize 

C. Letter of congratulations.

D. The winner’s celebration.

E. The best writer nomination.

 

JAWABAN   : C

 39.  How many books are included on the shortlist for the NY City Writers Prize?

A. 3

B. 4

C. 5

D. 6

E. 7

 

JAWABAN   : D


The following is the text for question number 40 to 42


Snakes

 

Snakes are reptiles (cold-blooded creatures). They belong to the same group as lizards (the scaled group, Squamata) but form a sub-group of their own (Serpentes).  

Snakes have no legs but a long time ago they had claws to help them slither along. Snakes are not slimy. They are covered in scales which are just bumps on the skin. Their skin is hard and glossy to reduce friction as the snake slithers along the ground. 

Snakes often sun bake on rocks in the warm weather. This is because snakes are cold-blooded and they need the sun’s warmth to heat their body up. Most snakes live in the country. Some types of snakes live in trees; some live in water, but most live on the ground in deserted rabbit burrows, in thick, long grass and in old logs. 

A snake’s diet usually consists of frogs, lizards, and mice and other snakes. The Anaconda can eat small crocodiles and even wild boars. 

Many snakes protect themselves with their fangs. Boa Constrictors can give you a bear hug which is so powerful. It can crush every single bone in your body. Some snakes are protected by scaring their enemies away like the Cobra. The Flying Snakes glides away from danger. Their ribs spread apart and the skin stretches out. Its technique is just like the sugar gliders. 

 

40. The text is about … 

A. A description of a snake. 

B. An illustration of some snakes. 

C. A description of the life of snakes. 

D. An illustration of the characteristics of a snake. 

E. A general description of snakes. 

 

JAWABAN   : E

 

41. The following statements are correct according to the text… 

A. Snakes live on rocks. 

B. Big snakes’ diet may be small crocodiles and wild boars. 

C. Snakes like to sun bake on rocks in the winter. 

D. Big snakes protects theirselves from danger by scaring enemies. 

E. Snakes’ technique in protecting theirselves from danger requires sugar. 

 

JAWABAN   : D

  

42. It can crush every single bone in your body. (Paragraph 5).

The underlined word refers to…

A. Boa 

B. Hug 

C. A bear

D. Snake 

E. Fang 

 

JAWABAN   : A


The following is the text for question number 43 to 46


How to Cross the Street Safely

 

These guidelines follow the recommendation of the national highway traffic safety administration. Choose a corner where cars tend to slow down the most. When crossing the street, look to your right and your left again. Before crossing the street, continue looking to the side as you proceed once you have determined that you can cross the street safely. Understand and obey crossing signals. Do not start to cross until the walk sign appears, but if you have already started to cross the street, get to the other side as quickly as possible. Remain alert to drivers’ lights engine noises and other indications of oncoming cars both before and as you cross the street. 

Most people give little thought to the pens they write with, especially since the printers in modern homes and offices mean that very few items are hand written. All too often, people buy a pen based only on looks, and wonder why they are not satisfied once they begin to use it. How ever, buying a pen that you will enjoy is not difficult if you keep a few simple tips in mind.

First of all, a pen should fit comfortably in your hand and be easy to manipulate. The thickness of the pen is the most important characteristic when determining comfort. If you have a small hand and thick fingers, you may be comfortable with a slender pen. If you have a larger hand and thicker fingers, you may prefer a fatter pen. The length of a pen can also influence comfort. A pen that is too long can easily feel top-heavy and unstable as you write.

Then, the writing point of the pen should allow the ink to flow evenly while the pen remains in contact with the paper. This will create a smooth line of writing, with no ships or gaps that indicate an irregular flow of ink within the pen. The point should also be sensitive enough to prevent ink from flowing when the pen is lifted from the paper. A point that does not seal off the flow may leave blots of ink at the end and beginning of each word, as you pick the pen up and put it down again.

Finally, the pen should make a bold, dark line. Fine-line pens may compensate for bad handwriting, but fine, delicate lines do not command attention next to the printed text, as for example, a signature on a printed letter. A boarder line, by contrast, gives an impression of confidence and authority. 

 

43.   What is the text about?

A. Write more legibly.

B. Purchase better printers.

C. Write more things by hand.

D. Pay more attention to the pens.

E. Purchase more pens for writing.

 

JAWABAN   : E

 

44.  What is an advantage of fine-line pens?

A. They command attention.

B. They are easier to write with.

C. They convey confidence and authority.

D. They are more effective to bring anywhere.

E. They can compensate for bad writing.

 

JAWABAN   : C

 

45. “Fine-line pens may compensate for bad handwriting, …” (Paragraph 5)

      The underlined word has the same meaning as ….

A. recompense

B. refill

C. renew

D. return

E. remove

 

JAWABAN   : B

 

46.  What is the purpose of the text?

A. To persuade the readers that a pen is the case.

B. To tell the readers that a pen is important.

C. To describe a pen used for writing with.

D. To explain the advantage of a pen.

E. To inform the use of the pen.

 

JAWABAN   : C

 

The following text is for questions number 47 to 50

 

There is more to pedestrian safety than looking both ways. These guidelines follow the recommendations of national highway traffic safety administration. Choose a corner where cars tend to slow down when crossing the street. Look to your left then your right and to your left again before crossing the street. Continue looking the side as you proceed. Once you have determined that you can cross the street safely. Understand and obey crossing signals. Do not start to cross until the walk sign appears. But if you have already started to cross the street, get to the other side as quickly as possible. Remain alert to drivers lights engine noises and other indications of on coming cars both before and as you cross the street. 

 

47 Whom is this text addressed to?

A. drivers

B. all people

C. police

D. pedestrians

E. children

 

JAWABAN   : D

 

48. How many steps does the instruction consist of?

A. four

B. five

C. six

D. seven

E. eight

 

JAWABAN   : C

 

49. Based o the text, we know that the goal of the above text is ….

A. how to drive safely

B. how to cross the street safely

C. how to walk in the busy street

D. how to drive in the busy street

E. how to cross someone else

 

JAWABAN   : B

 

50. Ari : Why don't you try to find a job in factory? With the money you earn, you can buy things you need. 

Boy : If I worked in a factory. I wouldn't have much time to study.

What does the italicized sentence mean? 

A. Boy works hard in a factory. 

B. Ari allows Boy to work in a factory. 

C. Boy didn't work in a factory. 

D. Boy worked in a factory. 

E. Boy doesn't work in a factory.


Download di Aplikasi Lebih Mudah

Rapi dan Siap Cetak, Klik Disini untuk Download Aplikasi

Modul untuk Bimbel / Materi Belajar Sekolah TK SD SMP SMA lebih lengkap dan lebih mudah di Aplikasi Produk Aqila Klik Disini untuk Download

 

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Produk Aqila

Produk Aqila

Kami memiliki beberapa Produk antara Lain :
1. Modul Bimbel Rp 700 ribu
2. Software Administrasi Bimbel Rp 300 ribu
3. Aplikasi Portal Info Administrasi Bimbel Rp 1 juta
4. Aplikasi Konten Belajar Rp 1,5 juta
5. Analisa Bakat OnLine Rp 100 rb/orang
6. Kemitraan Analisa Bakat dengan Sidik Jari
7. Aplikasi Toko Online Rp 4 juta
8. Aplikasi Laundry Online Rp 900 ribu

Contoh Modul dan Contoh Terapan Aplikasi Konten Belajar download di
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.bimbel.aqilamagelang

Contoh Software Administrasi Bimbel
Ketik contohadmin.aqilacourse.net
dengan Google Chrome di Laptop
username/Nomor HP 1
Password 1

Contoh Aplikasi Portal Info Bimbel
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.aqila.contohgobimbel

Info Lengkap Tentang Analisa Bakat
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.aqila.sjblangsung

Contoh Aplikasi Toko Online
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.aqila.eshopsample
Buka menu, pilih Login untuk mencoba menambah produk dan mencoba fungsi-fungsinya
Isi Nomor HP 0123456789 Password 1234

Contoh Aplikasi Laundry
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.aqiladroid.loundryonline

info lengkap di
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.aqila.aqiladroid

Hubungi Kami https://api.whatsapp.com/send?phone=6281391005464

 

 

Kemitraan Bimbingan Belajar


Kemitraan Bimbel

Bimbel Aqila Course membuka Kemitraan yang mendukung Modul Bimbel, Software Admin dan Aplikasi Android.

  • Modul dan SOP Bimbel
  • Dikirim dalam bentuk Flashdisk karena dari pengalaman 80% mitra mengalami masalah saat download
  • SOP meliputi file blangko-blangko, banner dan brosur.
  • Calistung
  • Modul SD KTSP Kelas 1 s.d. 6 Mapel MAT, IPA, IPS, PKn
  • Modul SD K13 Lengkap Kelas 1 s.d. 6
  • Skill count 12 jilid
  • English SKill 8 jilid
  • Paket UASBN SD
  • Modul SMP KTSP Kelas 7, 8, 9 Mapel MAT, IPA, ING
  • Modul SMP K13 kelas 7, 8, 9 Mapel MAT, IPA, ING
  • Paket UN SMP Mapel MAT, IPA, ING, IND
  • SMA KTSP Mapel Mat IPA, Fis, Kim, Ing, Eko
  • SMA K13 Mapel Mat Wajib, Fisika dan Kimia
  • SBMPTN Skolastik, Saintek dan Soshum

 

Software Administrasi Bimbel

  • Software web Based artinya dibuka dengan Google Chrome dan butuh Internet.
  • Admin buka di Laptop, Siswa dan Tutor buka di Aplikasi Android - data tersingkronisasi.
  • Fungsi utama menyimpan data siswa, data tutor, Jadwal, Pembayaran, Keuangan, Penggajian, Nilai dan Absensi.

 

Aplikasi Android memakai Nama Bimbel Anda sendiri
Aplikasi ini dapat sebagai media Promo bimbel dan dapat digunakan sebagai Pendaftaran Online.
Konsepnya Admin membuka dengan Laptop, Siswa dan Tutor buka di HP dengan Aplikasi Android.
Siswa dan Tutor dapat mengakses Kehadiran, Pembayaran, Jadwal dan Materi Belajar Bimbel.
Anda bisa memesan Aplikasi ini apabila telah memiliki Logo, Nama Bimbel dan Alamat Bimbel yang fix.

Pengalaman Kami
Beberapa Video Pengalaman Kami dalam mendirikan Bimbel dapat dilihat di PlayList berikut :
https://www.youtube.com/playlist?list=PLNYE6uj1u6t_RvyZ-P1lXygYqMFqRnsJn

Harga Produk Kemitraan Bimbel

  • Modul Rp 700 ribu
  • Software admin Rp 300 ribu
  • Aplikasi Android Nama Bimbel sendiri Rp 1 juta

 

Tips
Untuk Anda yang baru memulai bisa mengambil Modul dan software nya saja
700 rb + 300 rb = Rp 1 juta.

Biaya berjalan
hanya berlaku bagi Anda yang membeli software admin yaitu Rp 100 ribu per tahun dimulai tahun kedua.
Update Modul Rp 2.500 / file (optional)

Hubungi Kami https://api.whatsapp.com/send?phone=6281391005464

Aplikasi Ruang Guru KW10


Aplikasi Konten Belajar

Harga 1,5 juta
Lama Pembuatan 15 s.d. 30 hari

Tujuan Aplikasi

  • Promosi Bimbel
  • Landing Page Bimbel dengan Tombol WhatsApp di Pojok Kanan Bawah.
  • Share Konten Belajar (Telah terisi) bisa dihapus dan ditambah.
  • Share Kegiatan Bimbel seperti Wall Facebook.
  • Hemat Kertas untuk Modul, Soal TryOut dan Soal Lomba.

 

Mode Lanjutan
Aplikasi bisa digunakan sebagai media jual konten belajar (Hanya yang berlangganan yang bisa akses).

Biaya berjalan
Rp 10 per aplikasi dibuka

Contoh Aplikasi Terapan
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.bimbel.aqilamagelang

Contoh Aplikasi untuk Simulasi Input Soal dll
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.aqila.belajarmandiri
Login jadi Admin dengan HP 0123456789 Password 1234

Video Keterangan
https://youtube.com/playlist?list=PLNYE6uj1u6t8ygV5DHw5bM2E1WciJ0Ew0

NB :
Harga akan naik sesuai dengan Banyaknya Konten yang telah terisi.
Naik Sekitar Rp 10 ribu per penambahan 1 Paket TryOut.

Hubungi Kami https://api.whatsapp.com/send?phone=6281391005464

Bimbel Aqila Magelang


Bimbel Aqila Magelang

Offline di Magelang
Online di Indonesia

Tanjunganom Banjarnegoro Mertoyudan Magelang
WhatsApp https://wa.me/6285640451319

Daftar Video dan Modul Belajar Lainnya bisa di download di Aplikasi
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.bimbel.aqilamagelang

Daftar Harga Les di Bimbel Aqila Magelang

Bimbel SD 8 Sesi

  • Privat di Bimbel - Rp 240K
  • Privat di Rumah - Rp 280K
  • Private Online - Rp 280K
  • Kelompok di Bimbel - Rp 100K

 

Bimbel SMP 8 sesi

  • Privat di Bimbel - Rp 280K
  • Privat di Rumah - Rp 320K
  • Privat Online - Rp 280K
  • Kelompok di Bimbel - Rp 115K

 

Bimbel SMA 8 Sesi

  • Privat di Bimbel - Rp 400K
  • Privat di Rumah - Rp 400K
  • Privat Online - Rp 400K

 

SBMPTN - UTBK - Saintek - 17 Sesi
Privat di Bimbel / Online - Rp 1.360K

SBMPTN - UTBK - Soshum - 12 Sesi
Privat di Bimbel / Online - Rp 1.200K

Privat Mengaji

  • di Bimbel Rp 20K/45 menit
  • di Rumah Rp 35K/45 menit

Pendaftaran - Rp 50K

 

Analisa Bakat Online


Analisa Bakat dengan Sidik Jari Online

Info Lengkap silahkan download di Aplikasi
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.aqila.sjblangsung

Syarat Utama
memiliki Scanner Dokument
(Scanner di Printer Fotocopy sudah cukup)

Harga Rp 100K/analisa
(Biaya di Transfer setelah Hasil Analisa dikirimkan)

Kirimkan :
Hasil Scan Telapak Tangan, dan 10 Ujung jari

Mohon Lihat Video Berikut untuk Cara Pengambilan Data
https://youtu.be/SywA5qmznE0

Video Selengkapnya di PlayList Berikut
https://youtube.com/playlist?list=PLNYE6uj1u6t8FWriHO0kCNnIvNHdshHVo

Manfaat Analisa :

  • Mengetahui IQ dan EQ Bawaan untuk menyesuaikan kecepatan belajar.
  • Mengetahui Keseimbangan Otak Kiri dan Kanan dimana hal ini akan mempengaruhi Gaya Kerja, Cara Berfikir, Tingkah laku dan Posisi Kerja.
  • Mengetahui Bakat Alami, Kecerdasan Majemuk, Sifat Bawaan untuk selanjutnya bisa dikembangkan dan Mengantisipasi Kelemahan.
  • Memperkirakan Jurusan Pendidikan yang cocok.
  • Memperkirakan Posisi Kerja yang lebih relevan.
  • Memperkirakan Pekerjaan yang dengan Kemungkinan Sukses lebih banyak.
  • Mengetahui Kemampuan yang Paling menonjol yang ada pada diri Anda.

 

Hasil Analisa
Hasil Analisa Dalam bentuk PDF 13 Halaman dikirim langsung melalui WhatsApp.

Contoh Hasil Analisa
Kuantitatif
https://drive.google.com/file/d/1_Gj4QoedOtds84olAmvy0nZTbcbKEe71/view?usp=sharing

Kualitatif (jika Gagal Kuantitatif)
https://drive.google.com/file/d/1CJQiHUzeuMVOoAzTnSUMcQeMLOLSMEtR/view?usp=sharing

Info Lebih Lanjut
Website http://fitalis.net
Android App https://play.google.com/store/apps/details?id=com.aqila.sjblangsung
WhatsApp
https://api.whatsapp.com/send?phone=6281391005464&text=Saya%20Ingin%20Analisa%20Sidik%20Jari%20Bakat%20Online,%20Nama%20Saya,%20Umur%20Saya
Videp PlayList
https://youtube.com/playlist?list=PLNYE6uj1u6t8FWriHO0kCNnIvNHdshHVo

Kemitraan Analisa Bakat dengan Sidik Jari


Kemitraan Analisa Bakat

Info Lengkap Tentang Analisa Bakat
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.aqila.sjblangsung

Syarat
Memiliki Scanner, Printer dan Komputer
(Scanner bisa menggunakan Scanner di Printer fotocopy)
Mau Belajar dan Mampu Menerangkan Hasil Analisa

Silahkan Pelajari terlebih dahulu penjelasan Hasil Analisa di
https://youtube.com/playlist?list=PLNYE6uj1u6t8FWriHO0kCNnIvNHdshHVo

Manfaat

  • Dapat membuka Outlet Analisa Bakat dengan Sidik Jari
  • Lokasi Anda terdaftar di Aplikasi Analisa Bakat Online
  • Mendapatkan Harga Reseller (Hubungi Kami untuk Detilnya)

 

Biaya Pendaftaran Kemitraan
Rp 500 ribu
Sudah termasuk 5 Analisa untuk Simulasi Pengiriman Data dan Percobaan Penjelasan Hasil

Alur Kerja

  • Pelanggan di-scan 10 jari dan Telapak Tangan
  • Kirimkan Hasil Scan melalui WA atau email aqilabakat@gmail.com
  • Setelah jadi Hasil Analisa dikirimkan ke Anda,
  • silahkan cetak dan berikan ke Pelanggan
  • Jika diperlukan tambahkan sedikit Penjelasan.

 

Untuk lebih mudah memahaminya
Kirimkan Data Anda saat Simulasi Pengiriman Data.

Hubungi Kami https://api.whatsapp.com/send?phone=6281391005464

 

Aplikasi Toko Online


Aplikasi Toko Online dengan Nama Usaha Anda Sendiri

Jasa Pembuatan Aplikasi Android untuk Usaha Penjualan (Toko) dimana Aplikasi Tersebut dibuat dengan Nama Usaha Anda Sendiri dan tentu saja muncul di pencarian PlayStore.
Hal ini akan memberikan Warna Baru untuk Usaha Anda dan tentu saja akan menambah kepercayaan Pelanggan.

Fungsi secara Umum

  • Katalog Produk yang menampilkan seluruh Produk/Dagangan Anda.
  • Lebih mudah untuk di-share dengan hanya satu Link aja, dan seluruh Produk sudah include di dalamnya.
  • Broadcast ke seluruh pengguna dalam bentuk notifikasi dimana Pelanggan tidak merasa terganggu namun informasi tersampaikan.
  • Catatan Transaksi lengkap dengan status pembayaran dan status pengiriman sehingga lebih mudah memantau Kondisi Penjualan.
  • Penjelasan Produk bisa lebih detil dilengkapi dengan Foto, Video dan Teks auto Link.
  • Cetak Nota Pembelian dan Nota antar Barang.
  • Chat ke Administrasi dari Pelanggan sebagai Pusat Informasi.
  • Tombol WhatsApp yang langsung mengarah ke WhatsApp Anda.
  • Profil Usaha lengkap dengan Link Medsos yang terkait.


Apa yang berbeda ?

  • Memakai Nama Usaha Sendiri sehingga Anda tidak perlu ragu dalam memarketingkan Aplikasi tersebut.
  • Multi admin, Aplikasi dapat dibuka oleh banyak Administrator sehingga memberikan peluang membagi pekerjaan.
  • Fungsi berita dapat digunakan sebagai Informasi Produk baru, Aktifitas atau Promo Toko Anda.
  • Notifikasi akan langsung dikirim secara otomatis ke Seluruh Pelanggan ketika Anda menginput Berita,
  • Pengumuman dan Produk Baru. Hal baru seperti ini selalu disukai Masyarakat.
  • Ukuran Aplikasi relatif kecil hanya 10 mb, jadi Calon pelanggan tidak ragu untuk meng-install.
  • Fungsi Hadiah untuk Meningkatkan Jumlah Install.
  • Kategori Produk untuk memudahkan pencarian oleh Pelanggan.
  • Foto Slider depan sebagai Media Promosi Utama.


Kelemahan

  • Katalog Produk akan efektif apabila kurang dari 500 item, sebenarnya bisa lebih dari 10 ribu namun produk akan sulit ditemukan karena fungsi pencarian hanya untuk 3 kata kunci.
  • Pada Tahap awal relatif sulit untuk membuat calon pelanggan meng-install Aplikasi. Hal ini bisa dirangsang dengan Hadiah atau dengan memberikan diskon lebih ketika membeli melalui Aplikasi.


Silahkan coba Aplikasi Sample-nya
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.aqila.eshopsample

Buka menu, pilih Login untuk mencoba menambah produk dan mencoba fungsi-fungsinya
Isi Nomor HP 0123456789 Password 1234

Biaya Pembuatan
Harga Rp 4 juta
sudah termasuk Upload di PlayStore
Mohon Persiapkan Logo, Nama Usaha, HP Pemilik, HP pusat Informasi.

Biaya Berjalan
Aplikasi ini Online artinya bisa berjalan karena ada dukungan Server. Untuk itu ada biaya Rp 10 per Aplikasi dibuka.

Custom Fungsi Tambahan
Ada Biaya Tambahan apabila Anda menghendaki Penambahan Fungsi (Menu) sebesar Rp 3 jt per Fungsi.

Update ke Versi Terbaru
Kedepedannya Aplikasi akan mengalami Penambahan Fungsi dan perbaikan-perbaikan UI.
Untuk mendapatkan ke Versi Terbaru, ada Biaya Update sebesar Rp 300 rb karena Perubahan data dan Script membutuhkan waktu cukup lama.

Pemesanan WhatApps ke https://api.whatsapp.com/send?phone=6281391005464

Aplikasi Laundry Online


Aplikasi Laundry
dengan Nama Laundry Anda Sendiri

Biaya Pembuatan 900 ribu sudah termasuk upload di PlayStore
Lama Pembuatan sekitar 15 s.d. 30 harian.

Jasa Laundry masih akan berkembang layaknya Jasa Ekspedisi (Pengiriman).
Semakin lama orang akan semakin disibukkan dengan Pekerjaan sehingga malas mencuci baju.
Rumah semakin minimalis dan ruang cuci semakin sempit.
Tidak membuat Kondisi rumah berantakan.

Konsep Aplikasi

  • Branding di PlayStore Android dengan Nama Laundry Anda Sendiri.
  • Pelanggan hanya Sekali Klik untuk Penjemputan Cucian.
  • Tracking Kondisi Cucian di Aplikasi.
  • Tombol WhatsApp untuk menghubungi Custumer Service.
  • Biaya Antar Jemput Otomatis / Custom.

 

Contoh Aplikasi
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.aqiladroid.loundryonline

Silahkan Isi data sebagai Pemilik Laundry
Aplikasi tersebut masih contoh sehingga digunakan oleh Banyak Pemilik Laundry, Nantinya setelah Pembelian Hanya personal untuk Laundry Anda Sendiri.

Biaya Bejalan
Rp 10 per Aplikasi dibuka (Sekitar Rp 100 per Paket Cucian)

Syarat
Telah memiliki Logo (JPG/PNG) dan Nama Laundry

Hubungi Kami https://api.whatsapp.com/send?phone=6281391005464

Mendeteksi Masalah lebih dini dengan Analisa Bakat

Mendeteksi Masalah lebih dini dengan Analisa Bakat 1. Mendeteksi Masalah lebih dini Beberapa hal yang bisa dideteksi antara lain Tidak dit...

Arsip Blog