Jumat, 09 April 2021

Bank Soal Bahasa Inggris SMP 28

Daftar Link Soal Bahasa Inggris SMP


Download di Aplikasi Lebih Mudah

Rapi dan Siap Cetak, Klik Disini untuk Download Aplikasi

Modul untuk Bimbel / Materi Belajar Sekolah TK SD SMP SMA lebih lengkap dan lebih mudah di Aplikasi Produk Aqila Klik Disini untuk Download

Read the caution and answer the questions No. 1 to 2.

1. What does the text mean?

a. The animal is very expensive. 

b. It is hazardous to buy the animal.

c. The animal is very dangerous.

d. It is not allowed to take its picture.

2. Where do you usually find this text?

a. In a pet house 

b. In a zoo

c. In a park

d. In a garden 

Read the text and answer No. 3 to 5.

3. “Finally, you did it!”

The word “finally” has a similar meaning with ….

a. at that time 

b. at present 

c. at last 

d. in the past 

4. Why did the writer send this card? Because the writer’s friend ….

a. graduated with the best achievement 

b. passed his final examination

c. won the first prize competition

d. was really a good student 

5. “You really deserve it, buddy”

The underlined word refers to … . 

a. cum laude

b. achievement 

c. the congratulation

d. the best achievement 

Read the text and answer questions 6 and 8.

6. The message tells us about ….

a. stopping Dina’s Spanish class

b. informing Dina’s Spanish class

c. canceling Dina’s Spanish class

d. delaying Dina’s Spanish class

7. Which statement is TRUE?

a. Jeni’s Spanish class is finishing 20 minutes earlier than usual.

b. Dina’s Spanish class is finishing 30 minutes earlier than usual. 

c. Dina’s Spanish class is on Thursday evening.

d. Jeni’s Spanish class is on Wednesday evening.

8. “Starting 30 minutes earlier than usual”

The underlined word means….

a. beginning

b. finishing

c. lasting

d. arriving

Read the text and answer questions  9 to 12.

9. What is the purpose of the text?

a. To announce the merriage.

b. To tell Annisa’s wedding party.

c. To invite someone to a wedding party.

d. To schedule Annissa’s wedding party.

10. “The honor of your presence is request ...”

The word “presence” has similar meaning to ....

a. absence 

b. attendence 

c. admittance

d. convidence 

11. When will the party be held?

a. In the evening.

b. In the morning.

c. At the daytime.

d. In the afternoon.

12. “The honor of your presence is request ...”

The word “your” refers to ... 

a. Invitor 

b. Invitee 

c. Advisor 

d. Commitee 

Read the text and answer the questions 13 to 15.

13. The announcement is about …. 

a. New member test 

b. English Club

c. Final Test

d. Post Test

14. Based on the text which statement is NOT TRUE ….

a. The new member will have a test in Avi’s room

b. The new member should come after 7 a.m.

c. The test will be held on Friday, June 28th 2008.

d. The test is for new member.

15. The test will be done ….

a. in the morning

b. in the afternoon

c. in the evening

d. at noon

Read the text and answer questions 16 to 19.

Julia is a girl of medium height, and some what thin, she wears her hair in two plaits. She lives near my house.

We are same age. We go to the same school, and she sits next to me in the classroom. We do everything together. She is my best friend.

Julia and I share many interests. She likes to read, as I do she collects stamps, too, and we exchange them with one another. We like to discuss our school work and help each other with it.

I am fortunate to have Julia for a friend. She is friendly and ever willing to help others in difficulty. She is a good friend.

16. The text is mostly about ….

a. the writer’s best friend

b. Julia’s best friend

c. the writer’s hobby

d. Julia’s hobby

17. What is the main idea of the third paragraph?

a. Julia is friendly.

b. Julia and the writer have the same hobby.

c. The writer and Julia do not like to help each other.

d. The writer does not like to discuss her school work with Julia.

18. Which statement is NOT TRUE according to the text?

a. Julia lives near the writer’s house.

b. Julia’s hobby is collecting stamps.

c. Julia is the writer’s roommate.

d. Julia is the writer’s classmate.

19. “ I am fortunate to have Julia’s for a friend.” 

       What does the underlined word mean?

a. Lucky

b. Lovely

c. Pretty

d. Happy

The text for questions no 20 and 23. 

The Chrisye Concert was great. It was held on last Sunday in Jakarta Convention Center, Senayan Jakarta. The concert was accompanied by an orchestra lead by Erwin Gutawa. It was a wonderful orchestra and Erwin conducted excellently. Beside Chrisye there were some other singers, such as Sophia Latjuba, Ari Lasso and A. Rofiq. They did very amazing performances and sang beautifully. The audiences were satisfied with the concert.

20. What is the text about?

a. The Chrisye concert 

b. The Erwin Gutawa concert

c. The performance of famous singers.

d. The concert of  Shopia Latjuba and Ari Lassso

21. Which of the following sentences is NOT TRUE based on the text?

a. The Chrisye’s concert was excellent.

b. The Concert was exciting.

c. The performance was amazing.

d. The audience was unsatisfied.

22. How many singers were there in the concert?

a. Four

b. Five

c. Six

d. Seven

23. They did very amazing performances.

The word ‘They’ here refers to …. 

a. presenters

b. listeners

c. singers

d. viewers

Read the text and answer questions  24 to 27. 

Twig Frame

Supplies needed:

- twigs

- twine or string

- glue (hot glue works well)

This is how to do it:

1. Collect 2 bunches of twigs. One bunch (about six to eight) should be about 5 cm longer than your photo. The other bunch of twigs should be about 5 cm wider than your photo.

2. Arrange the twigs show that they surround the photo and extend outward about an inch direction. Tie the twigs at each corner using twine or string, making an “X” pattern.

3. Glue the photo onto the back of your twig frame. Hot glue works the best. Glue a small loop or string to the top batch of twigs for hanging the photo.

24. What does the text tell us about?

a. How to make a twig bunch.

b. How to make a photo album.

c. Making a twig frame. 

d. Making a picture frame.

25. What should you do to hang the photo frame?

a. Tie the twigs to make an “X” pattern.

b. Use hot glue to paste the photo on the frame.

c. Attach a small loop of string to the center top of the frame.

d. Use two bunches of twigs, each longer or wider than the photo.

26. Which statement is correct based on the text above?

a. We need ties to tie the twig at each corner.

b. We need nails to stick the photo to the frame.

c. The twigs should not be longer than the photo

d. To make a twig frame we need 12 to 16 twigs.

27. “Glue a small loop of string …” (Step 3)

The underlined word is similar to ….

a. cut 

b. stick

c. tie

d. sharpen

Read the text to answer questions no 28 to 32.

A rabbit once leaved in a forest with a lion. The lion was very proud. He looked down upon the rabbit. He often insulted her and beat a lot. The rabbit could stand it no longer. She made up her mind to get rid on the lion by a trick.

One day the rabbit came to the lion and said. “Good morning, sir! Just now I saw an animal over there that looked just like you. He said that he was the king of all the animals in the forest. He told all of us to obey him and be a servant”.

“Didn’t you tell him about me?” roared the lion.

“Yes I did,” said the rabbit. “I told him how strong you were, but he said that no animal was so strong as he was”

The lion was very angry and roared. “Where is he? Where is he?”

The rabbit took the lion to a deep well and said, “He is down over there in the well”

The hastened to the well and looked angrily at the water. “Yes, there he is. He flew down at his enemy into the well and was drowned.

28.   What does the text tell us about?

a.  A rabbit and a lion

b.  All animals in the forest

c.  A king and his servants

d.  A clever rabbit and his friends

29. What is the main idea of the paragraph two?

a. A lion tricked a rabbit

b. A rabbit was tricked by a lion

c. A lion was tricked by a rabbit

d. A rabbit was drowned into the well

30. The statements below make the lion angry, EXCEPT….

a. “I told him how strong you were.”

b. “He told all of us to obey him and be his servants.”

c. “He said that no animal was so strong as he was.”

d. “He said that he was the king of all animals in the forest.”

31. From the text above we know what the lion saw in the well was ….

a. his own friend

b. a drowning lion

c. another lion in the water

d. the shadow of himself

32 ... “I told him how strong you were …” (Paragraph 2)  

What does the underlined word refer to?

a. The rabbit

b. The lion

c. The king

d. The animal

Read the text to answer questions 33 and 34.

Cough Syrup

Specially for infants and children

Indication :  Sore throat, cough, abnormal secretion of sputa

Dosage :  Infants under months (one teaspoonful 2 x daily)

   Infants over 6 months (one teaspoonful 3 x daily)

Adults :  1 – 2 teaspoonfuls (3 x daily)

Or as prescribed by the physician (1 tsp = 5 ml)

Available :  in bottles of 60/90 ml

Store in warm place!

33. This medicine is used for ….

a. infants only

b. children only

c. infants over 6 months

d. infants, children, and adults

34. We can buy the medicine ….

a. in bottles of 5 ml

b. in the tablets or pills

c. both tablets and bottles

d. in bottles of 60 ml or 90 ml

Read the text to answer questions 35 and 39.

Our body consists of three parts according to the form of the skeleton. They are the head, the body itself and the limbs. Each part has a lot of organs with their functions. 

The organs on the head are the brain, eyes, ears nose, mouth, neck, etc. The body consists of the breast, back shoulders and the internal organs, such as the lungs, heart, liver, stomach, etc. Arms and legs are the limbs. All the organs have their functions. The eyes are for seeing, the ears are for hearing, the legs are for walking, and so on.

In some ways, our body is like a machine. It needs energy to work. The energy of the machine is formed from fuel burnt the engine combined with oxygen from the air. Our body needs food   and oxygen, too. Each organ of the body needs energy to do its function. But it does not only it functions. It needs to grow and to change the damage cells.

The food we eat must be nutritious. It must contain carbohydrate, proteins, vitamins and minerals. Carbohydrate is to make energy. Protein is use to grow. Vitamins and minerals are used to keep healthy or change to damage cells. 

The nutritious food must not be expensive. We can get carbohydrate from rice, bread etc. We must eat eggs, fish, meat and nuts, to get proteins. And we get minerals if we eat salt and salted fish etc.

35. What does the text tell us about? It tells us about ….

a. our body

b. our skeleton

c. vitamins

d. machine

36. What is the main idea of the fifth paragraph?

a. How to change the damage cells.

b. How to obtain carbohydrate.

c. The way we can get nutritious food.

d. The way we can keep healthy.

37. Why is our body like a machine? Because ….

a. It consists of three parts.

b. It needs energy to work.

c. It is formed from fuel burnt by engine.

d. It needs to grow and change the damage cells.

38. “It needs to grow and to change the damage cells.” (Paragraph 3)

The underlined word has the similar meaning as ….

a. to save

b. to fill

c. to recover

d. to replace

39. “It needs energy to work.” (Paragraph 3) 

The word “It” refers to ….

a. body

b. engine

c. energy

d. machine

Read the text and answer questions 40 to 42.

VISIT BEAUTIFUL BALI

Enjoy Bali’s beautiful beaches visit the art city of Ubud! Stay in Asia’s finest hotels. Buy beautiful souvenirs. See Mount Agung! … and much more.

We’ve got it all! Come and see the art shops, the temples, and the exotic dances. Come and try our restaurants.

Call Citra Tour, Phone 62-31-5087062. 

40. The advertisement above is about ….

a. souvenirs from Bali.

b. art city of Ubud.

c. Asia’s Finest Hotel

d. Tourist resorts in Bali

41. What is the purpose of the text?

a. To inform some restaurants in Bali.

b. To promote some tourist resorts in Bali.

c. To announce soma finest hotels in Bali.

d. To show some beaches in Bali.

42. “Call Citra Tour, Phone 62-31-5087062.

The underlined word has the same meaning with ….

a. inform

b. ask

c. phone

d. tell

Read the text and answer questions 43 to 45.

Amsterdam Tuesday

Dear Jody,

Well, here I am in Amsterdam. It is very warm here, and the sea is nice for swimming. The women here are beautiful, and very friendly. But, I miss you Jody. Please come and stay with me in Amsterdam. Can you take the 13:25 flight from London to Amsterdam on November 26th? I will meet you at the airport.

All my love

Rico

43. The letter tells us about ….

a. Jody activities in Amsterdam.

b. Rico’s experience in Amsterdam.

c. Jody’s flight to Amsterdam.

d. Rico’s feeling in Amsterdam.

44. Which statement is NOT true based on the letter?

a. Rico invites Jodi to come to Amsterdam.

b. Rico takes the 13.25 flight from London.

c. Rico is in Amsterdam now.

d. Rico longs for Jody.

45. ‘The women are beautiful’

        Which is the synonym of the underlined word?

a. ugly

b. friendly

c. funny

d. pretty

Read the text and answer questions 46 to 48.

Hotels … (46) accommodation where guests can rent a bed, sometimes a bunk bed in a dormitory and share a common bathroom, kitchen and lounge. Rooms can be for individual or a group of people, although … (47) rooms are increasingly common in all types of hotels. All hotels are … (48) cheaper for both the operator and traveler; many hotels employ their long term residents as desk clerks in exchange for free accommodation.

46. a. provide

      b. produce

      c. promote

      d. promise

47. a. normal

      b. private

      c. special

      d. unique 

48. a. specially 

      b. culturally 

      c. generally 

      d. functionally 

49. The best arrangements of following words are ….

that – sick – your – grandmother – is – are – sorry – we – to – hear 

  1         2        3                 4              5     6         7        8       9     10

a. 3 – 4 – 6 – 7 – 9 – 10 – 1 – 8 – 5 – 2  

b. 3 – 4 – 7 – 9 – 10 – 1 – 8 – 6 – 5 – 2 

c. 8 – 5 – 7 – 9 – 10 – 1 – 3 – 4 – 6 – 2 

d. 8 – 6 – 7 – 9 – 10 – 1 – 3 – 4 – 5 – 2 

50.       1. It is in India 

2. He built it as a tomb for her wife. 

3. The Tajmahal is made of white marble.

4. The Tajmahal is one of the famous and beautiful buildings in the world.

5. It was built by an Indian Emperor who lives about 350 years ago.

6. It is richly decorated and took many years to build.

The best arrangement of the jumbled sentences above is … 

a. 3 – 1 – 6 – 5 – 4 – 2 

b. 4 – 1 – 5 – 2 – 3 – 6 

c. 3 – 2 – 4 – 6 – 5 – 1 

d. 4 – 6 – 5 – 3 – 2 – 1 



KUNCI JAWABAN 


1. A 26. D

2. C 27. B

3. C 28. B

4. A 29. C

5. D 30. A

6. D 31. D

7. C 32. B

8. A 33. B

9. B 34. D

10. B 35. A

11. A 36. C

12. A 37. B

13. A 38. D

14. B 39. A

15. A 40. D

16. A 41. B

17. B 42. C

18. C 43. D

19. A 44. B

20. B 45. D

21. D 46. A

22. A 47. A

23. C 48. C

24. C 49. D

25. A 50. B

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Produk Aqila

Produk Aqila

Kami memiliki beberapa Produk antara Lain :
1. Modul Bimbel Rp 700 ribu
2. Software Administrasi Bimbel Rp 300 ribu
3. Aplikasi Portal Info Administrasi Bimbel Rp 1 juta
4. Aplikasi Konten Belajar Rp 1,5 juta
5. Analisa Bakat OnLine Rp 100 rb/orang
6. Kemitraan Analisa Bakat dengan Sidik Jari
7. Aplikasi Toko Online Rp 4 juta
8. Aplikasi Laundry Online Rp 900 ribu

Contoh Modul dan Contoh Terapan Aplikasi Konten Belajar download di
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.bimbel.aqilamagelang

Contoh Software Administrasi Bimbel
Ketik contohadmin.aqilacourse.net
dengan Google Chrome di Laptop
username/Nomor HP 1
Password 1

Contoh Aplikasi Portal Info Bimbel
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.aqila.contohgobimbel

Info Lengkap Tentang Analisa Bakat
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.aqila.sjblangsung

Contoh Aplikasi Toko Online
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.aqila.eshopsample
Buka menu, pilih Login untuk mencoba menambah produk dan mencoba fungsi-fungsinya
Isi Nomor HP 0123456789 Password 1234

Contoh Aplikasi Laundry
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.aqiladroid.loundryonline

info lengkap di
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.aqila.aqiladroid

Hubungi Kami https://api.whatsapp.com/send?phone=6281391005464

 

 

Kemitraan Bimbingan Belajar


Kemitraan Bimbel

Bimbel Aqila Course membuka Kemitraan yang mendukung Modul Bimbel, Software Admin dan Aplikasi Android.

  • Modul dan SOP Bimbel
  • Dikirim dalam bentuk Flashdisk karena dari pengalaman 80% mitra mengalami masalah saat download
  • SOP meliputi file blangko-blangko, banner dan brosur.
  • Calistung
  • Modul SD KTSP Kelas 1 s.d. 6 Mapel MAT, IPA, IPS, PKn
  • Modul SD K13 Lengkap Kelas 1 s.d. 6
  • Skill count 12 jilid
  • English SKill 8 jilid
  • Paket UASBN SD
  • Modul SMP KTSP Kelas 7, 8, 9 Mapel MAT, IPA, ING
  • Modul SMP K13 kelas 7, 8, 9 Mapel MAT, IPA, ING
  • Paket UN SMP Mapel MAT, IPA, ING, IND
  • SMA KTSP Mapel Mat IPA, Fis, Kim, Ing, Eko
  • SMA K13 Mapel Mat Wajib, Fisika dan Kimia
  • SBMPTN Skolastik, Saintek dan Soshum

 

Software Administrasi Bimbel

  • Software web Based artinya dibuka dengan Google Chrome dan butuh Internet.
  • Admin buka di Laptop, Siswa dan Tutor buka di Aplikasi Android - data tersingkronisasi.
  • Fungsi utama menyimpan data siswa, data tutor, Jadwal, Pembayaran, Keuangan, Penggajian, Nilai dan Absensi.

 

Aplikasi Android memakai Nama Bimbel Anda sendiri
Aplikasi ini dapat sebagai media Promo bimbel dan dapat digunakan sebagai Pendaftaran Online.
Konsepnya Admin membuka dengan Laptop, Siswa dan Tutor buka di HP dengan Aplikasi Android.
Siswa dan Tutor dapat mengakses Kehadiran, Pembayaran, Jadwal dan Materi Belajar Bimbel.
Anda bisa memesan Aplikasi ini apabila telah memiliki Logo, Nama Bimbel dan Alamat Bimbel yang fix.

Pengalaman Kami
Beberapa Video Pengalaman Kami dalam mendirikan Bimbel dapat dilihat di PlayList berikut :
https://www.youtube.com/playlist?list=PLNYE6uj1u6t_RvyZ-P1lXygYqMFqRnsJn

Harga Produk Kemitraan Bimbel

  • Modul Rp 700 ribu
  • Software admin Rp 300 ribu
  • Aplikasi Android Nama Bimbel sendiri Rp 1 juta

 

Tips
Untuk Anda yang baru memulai bisa mengambil Modul dan software nya saja
700 rb + 300 rb = Rp 1 juta.

Biaya berjalan
hanya berlaku bagi Anda yang membeli software admin yaitu Rp 100 ribu per tahun dimulai tahun kedua.
Update Modul Rp 2.500 / file (optional)

Hubungi Kami https://api.whatsapp.com/send?phone=6281391005464

Aplikasi Ruang Guru KW10


Aplikasi Konten Belajar

Harga 1,5 juta
Lama Pembuatan 15 s.d. 30 hari

Tujuan Aplikasi

  • Promosi Bimbel
  • Landing Page Bimbel dengan Tombol WhatsApp di Pojok Kanan Bawah.
  • Share Konten Belajar (Telah terisi) bisa dihapus dan ditambah.
  • Share Kegiatan Bimbel seperti Wall Facebook.
  • Hemat Kertas untuk Modul, Soal TryOut dan Soal Lomba.

 

Mode Lanjutan
Aplikasi bisa digunakan sebagai media jual konten belajar (Hanya yang berlangganan yang bisa akses).

Biaya berjalan
Rp 10 per aplikasi dibuka

Contoh Aplikasi Terapan
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.bimbel.aqilamagelang

Contoh Aplikasi untuk Simulasi Input Soal dll
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.aqila.belajarmandiri
Login jadi Admin dengan HP 0123456789 Password 1234

Video Keterangan
https://youtube.com/playlist?list=PLNYE6uj1u6t8ygV5DHw5bM2E1WciJ0Ew0

NB :
Harga akan naik sesuai dengan Banyaknya Konten yang telah terisi.
Naik Sekitar Rp 10 ribu per penambahan 1 Paket TryOut.

Hubungi Kami https://api.whatsapp.com/send?phone=6281391005464

Bimbel Aqila Magelang


Bimbel Aqila Magelang

Offline di Magelang
Online di Indonesia

Tanjunganom Banjarnegoro Mertoyudan Magelang
WhatsApp https://wa.me/6285640451319

Daftar Video dan Modul Belajar Lainnya bisa di download di Aplikasi
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.bimbel.aqilamagelang

Daftar Harga Les di Bimbel Aqila Magelang

Bimbel SD 8 Sesi

  • Privat di Bimbel - Rp 240K
  • Privat di Rumah - Rp 280K
  • Private Online - Rp 280K
  • Kelompok di Bimbel - Rp 100K

 

Bimbel SMP 8 sesi

  • Privat di Bimbel - Rp 280K
  • Privat di Rumah - Rp 320K
  • Privat Online - Rp 280K
  • Kelompok di Bimbel - Rp 115K

 

Bimbel SMA 8 Sesi

  • Privat di Bimbel - Rp 400K
  • Privat di Rumah - Rp 400K
  • Privat Online - Rp 400K

 

SBMPTN - UTBK - Saintek - 17 Sesi
Privat di Bimbel / Online - Rp 1.360K

SBMPTN - UTBK - Soshum - 12 Sesi
Privat di Bimbel / Online - Rp 1.200K

Privat Mengaji

  • di Bimbel Rp 20K/45 menit
  • di Rumah Rp 35K/45 menit

Pendaftaran - Rp 50K

 

Analisa Bakat Online


Analisa Bakat dengan Sidik Jari Online

Info Lengkap silahkan download di Aplikasi
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.aqila.sjblangsung

Syarat Utama
memiliki Scanner Dokument
(Scanner di Printer Fotocopy sudah cukup)

Harga Rp 100K/analisa
(Biaya di Transfer setelah Hasil Analisa dikirimkan)

Kirimkan :
Hasil Scan Telapak Tangan, dan 10 Ujung jari

Mohon Lihat Video Berikut untuk Cara Pengambilan Data
https://youtu.be/SywA5qmznE0

Video Selengkapnya di PlayList Berikut
https://youtube.com/playlist?list=PLNYE6uj1u6t8FWriHO0kCNnIvNHdshHVo

Manfaat Analisa :

  • Mengetahui IQ dan EQ Bawaan untuk menyesuaikan kecepatan belajar.
  • Mengetahui Keseimbangan Otak Kiri dan Kanan dimana hal ini akan mempengaruhi Gaya Kerja, Cara Berfikir, Tingkah laku dan Posisi Kerja.
  • Mengetahui Bakat Alami, Kecerdasan Majemuk, Sifat Bawaan untuk selanjutnya bisa dikembangkan dan Mengantisipasi Kelemahan.
  • Memperkirakan Jurusan Pendidikan yang cocok.
  • Memperkirakan Posisi Kerja yang lebih relevan.
  • Memperkirakan Pekerjaan yang dengan Kemungkinan Sukses lebih banyak.
  • Mengetahui Kemampuan yang Paling menonjol yang ada pada diri Anda.

 

Hasil Analisa
Hasil Analisa Dalam bentuk PDF 13 Halaman dikirim langsung melalui WhatsApp.

Contoh Hasil Analisa
Kuantitatif
https://drive.google.com/file/d/1_Gj4QoedOtds84olAmvy0nZTbcbKEe71/view?usp=sharing

Kualitatif (jika Gagal Kuantitatif)
https://drive.google.com/file/d/1CJQiHUzeuMVOoAzTnSUMcQeMLOLSMEtR/view?usp=sharing

Info Lebih Lanjut
Website http://fitalis.net
Android App https://play.google.com/store/apps/details?id=com.aqila.sjblangsung
WhatsApp
https://api.whatsapp.com/send?phone=6281391005464&text=Saya%20Ingin%20Analisa%20Sidik%20Jari%20Bakat%20Online,%20Nama%20Saya,%20Umur%20Saya
Videp PlayList
https://youtube.com/playlist?list=PLNYE6uj1u6t8FWriHO0kCNnIvNHdshHVo

Kemitraan Analisa Bakat dengan Sidik Jari


Kemitraan Analisa Bakat

Info Lengkap Tentang Analisa Bakat
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.aqila.sjblangsung

Syarat
Memiliki Scanner, Printer dan Komputer
(Scanner bisa menggunakan Scanner di Printer fotocopy)
Mau Belajar dan Mampu Menerangkan Hasil Analisa

Silahkan Pelajari terlebih dahulu penjelasan Hasil Analisa di
https://youtube.com/playlist?list=PLNYE6uj1u6t8FWriHO0kCNnIvNHdshHVo

Manfaat

  • Dapat membuka Outlet Analisa Bakat dengan Sidik Jari
  • Lokasi Anda terdaftar di Aplikasi Analisa Bakat Online
  • Mendapatkan Harga Reseller (Hubungi Kami untuk Detilnya)

 

Biaya Pendaftaran Kemitraan
Rp 500 ribu
Sudah termasuk 5 Analisa untuk Simulasi Pengiriman Data dan Percobaan Penjelasan Hasil

Alur Kerja

  • Pelanggan di-scan 10 jari dan Telapak Tangan
  • Kirimkan Hasil Scan melalui WA atau email aqilabakat@gmail.com
  • Setelah jadi Hasil Analisa dikirimkan ke Anda,
  • silahkan cetak dan berikan ke Pelanggan
  • Jika diperlukan tambahkan sedikit Penjelasan.

 

Untuk lebih mudah memahaminya
Kirimkan Data Anda saat Simulasi Pengiriman Data.

Hubungi Kami https://api.whatsapp.com/send?phone=6281391005464

 

Aplikasi Toko Online


Aplikasi Toko Online dengan Nama Usaha Anda Sendiri

Jasa Pembuatan Aplikasi Android untuk Usaha Penjualan (Toko) dimana Aplikasi Tersebut dibuat dengan Nama Usaha Anda Sendiri dan tentu saja muncul di pencarian PlayStore.
Hal ini akan memberikan Warna Baru untuk Usaha Anda dan tentu saja akan menambah kepercayaan Pelanggan.

Fungsi secara Umum

  • Katalog Produk yang menampilkan seluruh Produk/Dagangan Anda.
  • Lebih mudah untuk di-share dengan hanya satu Link aja, dan seluruh Produk sudah include di dalamnya.
  • Broadcast ke seluruh pengguna dalam bentuk notifikasi dimana Pelanggan tidak merasa terganggu namun informasi tersampaikan.
  • Catatan Transaksi lengkap dengan status pembayaran dan status pengiriman sehingga lebih mudah memantau Kondisi Penjualan.
  • Penjelasan Produk bisa lebih detil dilengkapi dengan Foto, Video dan Teks auto Link.
  • Cetak Nota Pembelian dan Nota antar Barang.
  • Chat ke Administrasi dari Pelanggan sebagai Pusat Informasi.
  • Tombol WhatsApp yang langsung mengarah ke WhatsApp Anda.
  • Profil Usaha lengkap dengan Link Medsos yang terkait.


Apa yang berbeda ?

  • Memakai Nama Usaha Sendiri sehingga Anda tidak perlu ragu dalam memarketingkan Aplikasi tersebut.
  • Multi admin, Aplikasi dapat dibuka oleh banyak Administrator sehingga memberikan peluang membagi pekerjaan.
  • Fungsi berita dapat digunakan sebagai Informasi Produk baru, Aktifitas atau Promo Toko Anda.
  • Notifikasi akan langsung dikirim secara otomatis ke Seluruh Pelanggan ketika Anda menginput Berita,
  • Pengumuman dan Produk Baru. Hal baru seperti ini selalu disukai Masyarakat.
  • Ukuran Aplikasi relatif kecil hanya 10 mb, jadi Calon pelanggan tidak ragu untuk meng-install.
  • Fungsi Hadiah untuk Meningkatkan Jumlah Install.
  • Kategori Produk untuk memudahkan pencarian oleh Pelanggan.
  • Foto Slider depan sebagai Media Promosi Utama.


Kelemahan

  • Katalog Produk akan efektif apabila kurang dari 500 item, sebenarnya bisa lebih dari 10 ribu namun produk akan sulit ditemukan karena fungsi pencarian hanya untuk 3 kata kunci.
  • Pada Tahap awal relatif sulit untuk membuat calon pelanggan meng-install Aplikasi. Hal ini bisa dirangsang dengan Hadiah atau dengan memberikan diskon lebih ketika membeli melalui Aplikasi.


Silahkan coba Aplikasi Sample-nya
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.aqila.eshopsample

Buka menu, pilih Login untuk mencoba menambah produk dan mencoba fungsi-fungsinya
Isi Nomor HP 0123456789 Password 1234

Biaya Pembuatan
Harga Rp 4 juta
sudah termasuk Upload di PlayStore
Mohon Persiapkan Logo, Nama Usaha, HP Pemilik, HP pusat Informasi.

Biaya Berjalan
Aplikasi ini Online artinya bisa berjalan karena ada dukungan Server. Untuk itu ada biaya Rp 10 per Aplikasi dibuka.

Custom Fungsi Tambahan
Ada Biaya Tambahan apabila Anda menghendaki Penambahan Fungsi (Menu) sebesar Rp 3 jt per Fungsi.

Update ke Versi Terbaru
Kedepedannya Aplikasi akan mengalami Penambahan Fungsi dan perbaikan-perbaikan UI.
Untuk mendapatkan ke Versi Terbaru, ada Biaya Update sebesar Rp 300 rb karena Perubahan data dan Script membutuhkan waktu cukup lama.

Pemesanan WhatApps ke https://api.whatsapp.com/send?phone=6281391005464

Aplikasi Laundry Online


Aplikasi Laundry
dengan Nama Laundry Anda Sendiri

Biaya Pembuatan 900 ribu sudah termasuk upload di PlayStore
Lama Pembuatan sekitar 15 s.d. 30 harian.

Jasa Laundry masih akan berkembang layaknya Jasa Ekspedisi (Pengiriman).
Semakin lama orang akan semakin disibukkan dengan Pekerjaan sehingga malas mencuci baju.
Rumah semakin minimalis dan ruang cuci semakin sempit.
Tidak membuat Kondisi rumah berantakan.

Konsep Aplikasi

  • Branding di PlayStore Android dengan Nama Laundry Anda Sendiri.
  • Pelanggan hanya Sekali Klik untuk Penjemputan Cucian.
  • Tracking Kondisi Cucian di Aplikasi.
  • Tombol WhatsApp untuk menghubungi Custumer Service.
  • Biaya Antar Jemput Otomatis / Custom.

 

Contoh Aplikasi
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.aqiladroid.loundryonline

Silahkan Isi data sebagai Pemilik Laundry
Aplikasi tersebut masih contoh sehingga digunakan oleh Banyak Pemilik Laundry, Nantinya setelah Pembelian Hanya personal untuk Laundry Anda Sendiri.

Biaya Bejalan
Rp 10 per Aplikasi dibuka (Sekitar Rp 100 per Paket Cucian)

Syarat
Telah memiliki Logo (JPG/PNG) dan Nama Laundry

Hubungi Kami https://api.whatsapp.com/send?phone=6281391005464

SBMPTN Kesimpulan

 

Arsip Blog